İletken Bakır Dominolarla Çalışan Bir Aydınlatma Tasarımı

Londra merkezli stüdyo Glithero, iletken bakır domino taşları kullanarak açılabilen bir masa lambası Domino Light'ı tasarladı. Taşlar lamba tabanından başlayıp bittiği sürece, herhangi bir konfigürasyonda kolay bir şekilde düzenlenebilir, alanlar, düştükleri anda bir elektrik devresini tamamlarlar ve bu da ışığı yakar.

Londra merkezli stüdyo Glithero, iletken bakır domino taşları kullanarak açılabilen bir masa lambası Domino Light’ı tasarladı. Taşlar lamba tabanından başlayıp bittiği sürece, herhangi bir konfigürasyonda kolay bir şekilde düzenlenebilir, alanlar, düştükleri anda bir elektrik devresini tamamlarlar ve bu da ışığı yakar. 

Romana Funkeová, Glithero’dan lambanın aydınlanmasını sağlayan anı düşünmesini istedi. Bu, stüdyonun bir ışığın nasıl açılabileceğini keşfetmesini sağladı. Tasarımcılar daha az anlık hale getirmek elektrik ve malzeme arasında daha somut bir ilişki yaratmak için domino taşlarını kullanmayı tercih ettiler.

Glithero’nun arkasındaki ikili, İngiliz tasarımcı Tim Simpson ve Hollandalı tasarımcı Sarah Van Gameren, bir malzemenin fiziksel özelliklerini günümüz pazarında mevcut olan kolay teknolojik çözümler üzerinde kullandı. Elektrik devresi lambanın tabanında bir dağıtıcı domino bakır ile başlar ve diğer ucunda bir alıcı domino ile bitirir. Lambanın şekli, kullanıcıların devreleri için daha az parça kullanmayı tercih ettiği durumlarda ekstra alan adı depolamanıza izin verir.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.