Pantone 2019 Yılının Rengini Seçti | Living Coral

Pantone Renk Enstitüsü 1999'dan bu yana yılın rengini seçiyor. Renk uzmanı Pantone, 2019 yılı için yılın rengi olan Living Coral veya Pantone 16-1546 adında bir şeftali turuncu tonu seçti.

0 1.350
Renk uzmanı Pantone, 2019 yılı için yılın rengi olan Living Coral veya Pantone 16-1546 adında bir şeftali turuncu tonu seçti.

Pantone Renk Enstitüsü 1999’dan bu yana yılın rengini seçiyor. 2019 yılının rengi Living Coral, Pantone tarafından “daha yumuşak  enerji kazandıran ve enerji veren bir altın yaldızla canlandırıcı ve can alıcı bir mercan tonu” olarak tanımlanıyor. Şirket, “Pantone 16-1546 Living Coral’ın ilgi çeken ve hoşgörülü doğası, samimi gönüllülük faaliyetlerini memnuniyetle karşılar ve teşvik eder” demektedir.

Şirket tarafından çarpıcı bir şekilde kışkırtıcı ve düşünceli bir mor gölge olarak adlandırılan 2018’in Ultra Violet renginin ardından, bu yılki canlı portakal rengi tonu, iyimserlik ve neşeli arayışlara olan doğuştan gelen gereksinimi sosyal bir tepki olarak yansıtıyor. medya ve dijital teknoloji.

Pantone, “Dijital teknolojinin ve sosyal medyanın giderek artan biçimde günlük yaşantıya gömülmesine tepki olarak, bağlantı ve mahremiyet sağlayan özgün ve sürükleyici deneyimler arıyoruz.” Renk ayrıca, mercanın deniz yaşamı üzerindeki besleyici etkisinin yanı sıra, günümüz toplumunun çevre üzerindeki yıkıcı etkisine de gönderme yapıyor. Renk, zaman içinde küresel kültürümüzde neler olup bittiğine göre seçilir. Markaya göre, Living Coral moda şovlarında ve sosyal medyada da podyumlarda görülüyor. Pantone Colour Institute’un yönetici direktörü Leatrice Eiseman “Renk, doğal ve dijital gerçeklerimizi deneyimlediğimiz bir dengeleme merceğidir ve bu özellikle Living Coral için doğrudur” demektedir.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.