Ağacın Köklerine Benzeyen Bir Kent Mobilyası | Root Bench

Kore merkezli mimar Yong Ju Lee, Seoul'un Hangang Parkı içinde dev, daire şeklinde bir mobilya parçası kurdu. 30 metrelik çapa sahip, Root Bench, arazide organik bir şekilde, devasa bir ağacın kökleri gibi yayılır.

0 1.258
Kore merkezli mimar Yong Ju Lee, Seoul’un Hangang Parkı içinde dev, daire şeklinde bir mobilya parçası kurdu. 30 metrelik çapa sahip, Root Bench, arazide organik bir şekilde, devasa bir ağacın kökleri gibi yayılır.

Nesne, parka gelen ziyaretçilerin, farklı yüksekliklerde zeminden yüksekte bulunan yayılma dallarına yaslanmasına, oturmasına ya da uzanmasına izin verir. Yong Ju Lee, Hangang sanat yarışmasının bir parçası olarak sunulan projeyi, bankanın üç boyutlu geometrisini oluşturan bir bilgisayar algoritması kullanarak tasarladı. Bir reaksiyon difüzyon sistemi olarak bilinen bu matematiksel model, bir veya daha fazla kimyasal maddenin konsantrasyonunun uzayda ve zamanındaki değişimi tarif eder. Böylece, genel radyal form ön plana kurulum arka planına çim birleştirilerek üretildi.

Ahşap bir güverte ile tepesinde, yapının kendisi beton ayaklı bir metal çerçeve ile desteklenmektedir.  üç farklı tipte mobilyadan oluşur: üç farklı yükseklik: bir çocuk koltuğu (250 mm), bir yetişkin koltuğu (450 mm) ve bir masa (75 mm). Bu konfigürasyon, tüm şekil ve boyutlardaki ziyaretçilerin, ister büyük gruplar isterse daha samimi bir ortam olsun, bankayı istedikleri şekilde işgal edebileceği anlamına gelir. Ahşap kullanımı ile birleştiğinde, tezgahın ritmik şekli, yapay kurulum ve doğal çevre arasındaki sınırları bulanıklaştırıp, kendi ortamına karışmasını sağlar.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.