Giyilebilir Mimari Modellere Benzeyen Maskeler | Persona

Tasarımcı Siba Sahabi'nin Persona adlı mavi ahşap maskeler koleksiyonu, günümüzün dijital olarak kendini temsil etme kültürünü sorgulamayı amaçlıyor.

0 1.484
Tasarımcı Siba Sahabi’nin Persona adlı mavi ahşap maskeler koleksiyonu, günümüzün dijital olarak kendini temsil etme kültürünü sorgulamayı amaçlıyor.

Dokuz kişilik Headpieces seti, 18 milimetre kalınlığındaki balsa ağacından (CNC) bir makine kullanılarak kesilen katmanlardan oluşur. Açık mavi bir kaplamayla bitirilmiş olan maskeler, aynı zamanda model yapımcıların favorisi olan köpüğü andırır. 60 santimetre yüksekliğe kadar uzanan maskeler, geometrik şekilleri oluşturmak için kademeli katmanlar halinde tasarlandı.Bazıları, art deco gökdelenlerin taçlarını andırırken, diğerleri 1960’ların sonlarındaki İtalyan firması Superstudio’nun radikal tasarımlarıyla karıştırılabilirdi.

Bununla birlikte tasarımcı, projenin açıklamasına göre “bireyselciliğin doğasını araştırmak” için koleksiyon hazırladı. Persona koleksiyonu, orijinal olarak ahşap tiyatro maskelerine atıfta bulunan Latince terimden alınmıştır. Siba Sahabi: “Batı psikiyatrisi, kişiyi dünyaya sunulan sosyal yüz olarak tanımlar. ” demektedir. Persona tasarımlarının her biri başın veya yüzün belli kısımlarını gölgelemek üzere şekillendirilir, ancak kullanıcının görebileceği veya konuşabileceği diğer alanlar için boşluklar bırakır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.