Tüm Vücut Tiplerine Uyum Sağlayan Esnek bir 3D Baskılı Elbise

Maria Alejandra mora-sanchez, tüm vücut tiplerine ve vücut değişikliklerine uyum sağlayan genişletilebilir, uyarlanabilir, giyilebilir ve esnek bir 3d baskılı elbise tasarladı.

0 1.202
Houston merkezli tasarımcı Maria Alejandra Mora-Sanchez, Cosine ile ortaklaşa yeni bir moda giysisinin lansmanı ile 3D baskılı tekstillere zemin hazırlıyor. Mora-Sanchez, 3D baskı moda dünyasında yeni olabilir Genişletilebilir 3D baskılı elbisesi Loom, kısa bir süre önce, Mora-Sanchez’e bir Red Dot Tasarım Ödülü kazandıran tekstil ve katkı imalat sanayilerinde dalgalanıyor; Tasarım Kavramı 2017.

Mora-Sanchez, “3D baskının modanın geleceği olduğuna inanıyorum” diyor. “Bu teknolojide karşılaştığımız mevcut gelişmelerle, şaşırtıcı yeni ürünler ve malzemeler yaratmak için çok sayıda fırsat var.” Ancak sektörün gerisinde kalıyor: 3D baskı ağırlıklı olarak aksesuarlar ve kavramsal heykel parçaları için kullanılıyor. Büyüleyici olmakla birlikte, bu gelişmeler rahatça giyilip hareket ettirilebilen fonksiyonel giysiler değildir.

Başlangıç ​​noktası olarak, Mora-Sanchez son tezi gerçekten giyilebilir bir tekstil yaratmaya adadı. Modelist, endüstriyel tasarımcı Wayuu kabilesinden esinlenerek, Kolombiya’nın kuzeyindeki Guajira Yarımadası’nın yerli topluluğu ve tekstilleri doğadan ve kabilenin çevresinden etkilenen kuzeybatı Venezüella’dan ilham aldı.

Tasarım süreci, deney ve alışılmadık düşünce ile noktalandı. Mora-Sanchez, ilk üretim yönteminin Selective Laser Sintering (SLS) baskısı olmasına rağmen, Fused Filament Fabrication (FFF) ‘nin en iyi yol olduğunu kanıtladı.

Benzer şekilde, Mora-Sanchez, yardımcı motiflerinin nasıl etkileşime girdiğini gözlemlemek için birkaç farklı malzemeyi test etti ve sonuçta Termoplastik Poliüretan (TPU) nihai kararını verdi. Houston tasarımcısı, bu özel plastiğin yüksek aşınma direnci, düşük sıcaklık performansı, yüksek elastikiyet ve mukavemet bakımından en iyi kombinasyonunun dayanıklılığın ek faydasını gösterdiğini söylüyor. Aylar süren testlerden sonra, son giysi Cosine Additive’ın AM1 sistemi üzerine basıldı.

Sonuç, hem moda hem de katkı imalat perspektifinden yenilikçi bir tasarımdır. Mora Sanchez’in işlevselliği ve insan bedenini göz önünde bulunduran malzemeleri ve yardımcı yapıları uygulayarak tekstilleri ve katkı üretimini birleştiriyor. Genişletilebilir, uyarlanabilir, esnek ve her şeyden önce giyilebilir 3D baskılı elbise olarak Loom, işlevsel 3D’nin geleceğini temsil edebilir bir tekstil.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.