İnteraktif Bir Ses Pavyonu: 80 Hz

İngiliz tasarımcı ve mimar Thomas Wing-Evans, Avustralya'daki yeni güney galerilerinin devlet kütüphanesi için dx laboratuarı ile işbirliği içinde, kütüphanenin koleksiyonundan tablo alan ve onları müziğe dönüştüren interaktif bir ses pavyonu olan 80 Hz tasarladı.

0 1.948
İngiliz tasarımcı ve mimar Thomas Wing-Evans, Avustralya’daki yeni güney galerilerinin devlet kütüphanesi için dx laboratuarı ile işbirliği içinde, kütüphanenin koleksiyonundan tablo alan ve onları müziğe dönüştüren interaktif bir ses pavyonu olan 80 Hz tasarladı. Sydney’in okuma odasının dışında yer alan tesis, mat eloksallı alüminyum zonalarla kaplanmış kıvrımlı siyah ahşap bir iskelete sahiptir.

Geometri, doğal hava akışına ve gün ışığının girmesine izin verirken yağmuru korumak için tasarlanmıştır. Stüdyo sonar sesiyle çalışan, görsel verileri sesin içine çevirmek için bir bilgisayar programı geliştirdi. Görüntüler karmaşıklık, renk, ton ve yüz algılama gibi görsel veriler ve meta veri tarih, konum ve konu gibi analiz edildi. Bu değerler daha sonra bilgisayar tarafından üretilen kompozisyonların temelini oluşturdu.

Yapının içinde, merkezi bir mekanizma, gerçek hayattaki instagram beslemesi gibi bir makara üzerindeki resimlerden bir seçki gösterir. Ziyaretçiler bir görüntüleri seçmek ve sesini dinlemek için bir tutamaç kullanabilirler. Zemine yerleştirilmiş çok kanallı ses ve tüm köşeler, ziyaretçileri çevreleyen ve yapı boyunca rezonansa sürükleyici bir deneyim yaratır. metal kaplama ve geometri, sesin yankılanacağı ve eşsiz bir akustik alan yarattığı anlamına gelir.

“Akustik özelliklerinin ötesinde, amacım ziyaretçilere şehrin ve doğal unsurların kökünü hissettirirken sığınak sağlayan bir yapı yaratmaktı. Yukarıdan, açık zona tamamen örtüşüyor, gün ışığının uzaya girmesine izin vererek yağmurun kapalı kalmasını sağlıyor” diyor tasarımcı. Göz seviyesindeki açıklıklar, içerideki misafirlerin içeri girmesini ve ziyaretçilerin dışarı çıkmasını sağlar. Geceleri, ses-reaktif aydınlatma kaplamadan geçerek, devlet kütüphanesinin resim koleksiyonunu tamamen yeni bir şekilde deneyimlemek için ziyaretçileri çekiyor.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.