Balerinler İçin Origami Tekniğiyle Tasarlanmış Kostümler

Montreal merkezli sanatçı Melika Dez ve Pauline Loctin, Ocak 2018'de bir araya gelerek hayal güçlerini yaratıcı bir işbirliği içinde birleştirmeye karar verdi. Sonuç olarak, PLI.Ē projesi, dünya çapında dansçıları el ile katlanmış kağıt kostümleri ile sergiliyor.

0 1.240
Montreal merkezli sanatçı Melika Dez ve Pauline Loctin, Ocak 2018’de bir araya gelerek hayal güçlerini yaratıcı bir işbirliği içinde birleştirmeye karar verdi. Sonuç olarak, PLI.Ē projesi, dünya çapında dansçıları el ile katlanmış kağıt kostümleri ile sergiliyor.

Loctin, her bir elbisenin şeklini ve renk paletini, onu modellendirecek dansçıya özel olarak tasarladı ve Dez, modellerini New York şehrinin sokaklarından Paris’teki Louvre Müzesi’ne  kadar bir çok yerde çekim yaptı. Loctin’in kâğıt kreasyonları geleneksel bale tutuşlarından karmaşık katlanmış deney şekillerine benzemektedir. 

Proje iki aşamada bir araya gelmiş. İlk olarak Loctin’in kreasyonlarını giyen profesyonel bale dansçıları ile stüdyo çekimi ve daha sonra dışarıdaki dansçı ve kostümleri fotoğraflamak için dünya çapında bir çekim yapılmış.

“Kağıt çalışmak için hassas bir malzeme olabilir ve bu yüzden mümkün olanı imkansız kılmaya karar verdik. Hangi elementle karşılaşacağımız önemli değil, su (yağmur), rüzgar, sınırsız olduğumuzu göstermek istedik.” demektedir.

PLI.Ē Projesi fotoğrafları, 4 Kasım 2018’de Montreal’de sergilenecek ve ikili, ikinci bir dizi fotoğraf çekmeyi ve sonunda bir fotoğraf kitabı yayınlamayı düşünüyor.

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.