Modernizmin İkonik Evleri Animasyonlu Çizimlere Dönüşürse

İtalyan grafik tasarımcısı illustrator Matteo Muci, önde gelen mimarlarının modernizmin ikonik evlerini animasyonlu çizimlere dönüştürdü. Geçtiğimiz yüzyıl, modernizmin yükselişine ve çöküşüne tanıklık etti ve onun prensiplerine katılıp katılmamanız, bu devrimci mimari hareketin asla bitmeyecek bir şeyi başlattığını inkar etmiyor.

İtalyan grafik tasarımcısı illustrator Matteo Muci, önde gelen mimarlarının modernizmin ikonik evlerini animasyonlu çizimlere dönüştürdü.

Geçtiğimiz yüzyıl, modernizmin yükselişine ve çöküşüne tanıklık etti ve onun prensiplerine katılıp katılmamanız, bu devrimci mimari hareketin asla bitmeyecek bir şeyi başlattığını inkar etmiyor. Modernizmin öncüleri, dünyadaki yapılı çevreye ve insanlığın evrimine yaptığı kayda değer çalışmaları ve katkıları ile isimlerini tarihe taşıdılar.

Modernizmin gerçek örnekleri olan, ancak tasarım mimarlarını ifade eden en ikonik projelerden bazıları evler. Modernizm mimarları, özel evleri tasarlarken, bize bugüne kadar hayran kaldığımız çok çeşitli başyapıtlar bıraktıkları için derin bir hazineye sahip gibi görünüyorlar. Tüm bu evler serbest plan kaygan çelik yapı ve çoğunlukla camı içeren uluslararası tarzın farklı özelliklerine sahiptir. Büyük cam cepheleri sadece sembolik değildi, ama çoğu zaman geniş ormanlar ya da yemyeşil alanlar çevreleyen ortamların görünümünü en üst düzeye çıkarmak için en uygun olanıydı.

İtalyan grafik tasarımcısı Illustrator Matteo Muci de çizimlerini, bu Uluslararası Stil Evlerinin yapım bileşenlerini soyut bir şekilde gösteren bir animasyon videoda sundu. Animasyon evlerde Le Corbusier tarafından Villa Savoye, Mies Van Der Rohe tarafından Farnsworth House, Philip Johnson Glass House, Gerrit Rietveld tarafından Rietveld Schröder Evi ve Frank Lloyd Wright tarafından Fallingwater vardır.

Kaynak Arch2o
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.