Yuvarlanabilen Ve Kaydırılabilen Esnek Dokunmatik Bir Tablet: MagicScroll

Queens Üniversitesi insan medya laboratuvarında çalışan bilim adamları rulodan esinlenerek tasarlanmış ilk dokunmatik ekranı olan MagicScroll'u tanıttı. Antik Mısır'a kadar uzanan parşömen rulolar, uzun metinlerin kaydedilmesi için mantıklı bir çözüm olduğundan, yazılı söylemin sürekli doğasını destekleyen, bilgi depolama için ana araç işlevi gördü.

Queens Üniversitesi insan medya laboratuvarında çalışan bilim adamları rulodan esinlenerek tasarlanmış ilk dokunmatik ekranı olan MagicScroll’u tanıttı.

Antik Mısır’a kadar uzanan parşömen rulolar, uzun metinlerin kaydedilmesi için mantıklı bir çözüm olduğundan, yazılı söylemin sürekli doğasını destekleyen, bilgi depolama için ana araç işlevi gördü. Bu prensibi takiben, MagicScroll esnek cihaz teknolojisinin sınırlarını yepyeni bölgelere itecek şekilde ayarlanmış kesintisiz bir esnek ekranı canlandırır.

7,5 inçlik 2K çözünürlüklü esnek ekrandan oluşan MagicScroll, cihazın bilgisayarlı iç çalışmalarını içeren merkezi, 3D baskılı silindirik bir gövdenin etrafında yuvarlanabilir ve açılabilir. Kaydırma, silindirin iki ucundaki iki döner tekerlek sayesinde elde edilir. Kullanıcılar daha fazla dikkat gerektiren belirli bilgilere ulaşırsa, tablet tamamen açılabilir ve daha büyük bir tablet ekranı ortaya çıkar. Hafif silindirik gövde, yuvarlandığında bir cebe sığabilir ve bir telefon olarak kullanılabilir.

Dr. Vertegaal, “Formları, antik parşömen ruloların tasarımından ilham aldık çünkü formları, daha uzun süreli ve kesintisiz görsel zaman çizelgelerine olanak sağlıyor” demektedir. Başka bir ilham kaynağı ise, kartvizitleri saklamak ve göz atmak için kullanılan eski rolodex dosyalama sistemleriydi. MagicScroll’un kaydırma tekerleği, uzun listelerde hızlı gezinme için sonsuz kaydırma eylemine izin verir. Kaydırmanın açılması, seçilen öğenin tam ekran görüntüsünü veren somut bir deneyimdir. instagram zaman çizelgesinde, iletilerinizde veya kişilerinize bu şekilde bağlantı kurarak resim çekebilirsiniz.

Projenin sonunda amaç kolayca yapılabilecek gömlek cebinde taşınan bir kalem kadar küçük rulo haline gelen bir cihaz tasarlamak. Dr. Vertegaal, “Genel olarak, MagicScroll projesi aynı zamanda ekranların düz olmaması ve her şeyin bir ekrana dönüşebileceği kavramlarını daha fazla incelememize olanak sağlıyor.” demektedir.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.