Dışarı Açılan Balkonlar Oluşturabilen Hareketli Panjurlu Bir Konut

Zürih merkezli mimar Manuel Herz, hareketli yatay ve dikey panjurlar içeren çarpıcı cepheye sahip bir ev tasarladı. Beş konuttan oluşan bina, Le Corbusier’in Heidi Weber Museum'a çok yakın bir konumdadır ve kurumun renkli metal panelleri ve çarpıcı geometrisine atıfta bulunmaktadır.

0 2.746
Zürih merkezli mimar Manuel Herz, hareketli yatay ve dikey panjurlar içeren çarpıcı cepheye sahip bir ev tasarladı. Beş konuttan oluşan bina, Le Corbusier’in Heidi Weber Museum’a çok yakın bir konumdadır ve kurumun renkli metal panelleri ve çarpıcı geometrisine atıfta bulunmaktadır.

Manuel Herz’in tasarımının ölçeği ve organizasyonu mahallenin diğer konut yapılarıyla karşılaştırılabilir olmasına rağmen, binanın görünümü çok farklı bir karaktere sahip. Yapının geometrik olarak basit biçimi, Mekanik Bale ismi dinamik cephesiyle zıttır.

Şema, karşılık gelen çatılar ile erişilebilir balkonlar olmak için açılan yuvarlak üçgen şeklinde yatay ve dikey panjurlar içerir. Dikey panjurlar kapalı olduğunda odaları koyulaştırır veya açıkken mahremiyeti sağlar. Tasarımın uyarlanabilir doğası, günün veya mevsimin zamanına bağlı olarak bir dizi geçici alanın oluşturulabileceği ve kullanılabileceği anlamına gelir.

Bir hidrolik mekanizma kullanılarak dört farklı cephe elemanı monte edilmiştir. Erişilebilir bir balkon haline gelebilecek bir korkuluk ile hareketli bir eleman; bir gölgeleme cihazı olarak işlev gören bir korkuluk içermeyen hareketli bir bileşen; kalıcı erişilebilir balkonlar sağlayan statik bir eleman; ve diğer elemanlarla aynı şekle sahip statik kapalı duvar bölümleri.

Kapalı olduğunda, bina şampanya renginde, hafif metalik bir ton sunar. Ancak, panjurların iç kısımları kırmızı ve mavi arasında değişen bir renk spektrumuna sahiptir. Bu, cephenin açıldığı zaman kırmızı ve mavi bir gökkuşağı binanın diğer tek renkli cephelerini canlandırdığı anlamına gelir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.