Kapodakya’da Ateşi Simgeleyen Işık Enstalasyonu: Hidden World

RAAAF Türkiye'deki UNESCO dünya mirası olan Kapadokya mağaraları için ateşi simgeleyen bir enstelasyon tasarladı. 2011 yılında, Maastricht'in Eyfel Kulesi'nde bir ateş peyzajı kurdu. Firemen Walk With Us başlıklı sergi, ziyaretçileri yapıyı geç keşfetmeye davet ediyordu ve boş mülklerin potansiyelini ortaya koyuyordu. Tasarım stüdyosu Kapadokya için de aynı amaçları besleyen bir tasarım yaptı.

RAAAF Türkiye’deki UNESCO dünya mirası olan Kapadokya mağaraları için ateşi simgeleyen bir enstelasyon tasarladı. 2011 yılında, Maastricht’in Eyfel Kulesi’nde bir ateş peyzajı kurdu. Firemen Walk With Us başlıklı sergi, ziyaretçileri yapıyı geç keşfetmeye davet ediyordu ve boş mülklerin potansiyelini ortaya koyuyordu. Tasarım stüdyosu Kapadokya için de aynı amaçları besleyen bir tasarım yaptı.

Hidden World başlıklı, RAAAF’ın kurulumu, Kapadokya’nın volkanik manzarasının altındaki dünyaları  mecazi olarak yansıtır. Binlerce yıldır kullanılmasına rağmen, Ortahisar Vadisi’ndeki mağaralar sadece 40 yıl önce terk edilmişti. Bu eski boşluklar içine kurulan alevler, insan varlığını simüle eder. Güneş battıktan sonra, odak, volkanik manzaradan bir zamanlar bu vadilerde saklanan ezilen antik kültürlere doğru kaymaktadır.

Cappadox Çağdaş Sanat Festivali’nin bir parçasını oluşturan proje, Fulya Erdemci tarafından küratörlüğünü aldı ve görsel sanatlar için Mondria Fonu tarafından desteklendi. Bu sayfanın en üstünde gösterilen Maurice Spees adlı kısa bir film, projeyi daha detaylı bir şekilde belgeliyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.