Betondan Tasarlanmış Bir Pavyon Tasarımı

Amerikan firması Lake Flato, güneşli günlerde gölge sağlayan ve fırtınalar sırasında yağmur suyunu toplamaya yardımcı olan heykelsi bir pavyon tasarladı. Confluence Park, San Pedro Deresi'nin San Antonio Nehri ile birleştiği noktaya bakan bir yerdedir.

0 2.468
Amerikan firması Lake Flato, güneşli günlerde gölge sağlayan ve fırtınalar sırasında yağmur suyunu toplamaya yardımcı olan heykelsi bir pavyon tasarladı.

Confluence Park, San Pedro Deresi’nin San Antonio Nehri ile birleştiği noktaya bakan bir yerdedir. Halka açık park, bir sınıf binasını, ana köşkünü ve üç küçük pavyonu kapsamaktadır. Park, havzayı yöneten San Antonio Nehri Vakfı tarafından denetlenmektedir.

Flato Gölü, kesişme fikrinin ve akan suyun, parkın tasarımını, kaldırımlardan manzaraya kadar uzanan bir biçimde şekillendirdiğini söyledi. Firma, projede iki tasarım firmasıyla işbirliği yaptı: Matsys; ve Rialto Studio.

Parkın merkez kısmı, devasa kemerler oluşturan 22 adet beton “taç” dan oluşan ana pavyon. Heykel panelleri yerinde döküldü ve eğimli duvar konstrüksiyonuna benzer şekilde yerine oturtuldu. Geceleri, dramatik görüntüde olan yapı, gizlice gömülmüş olan yukarı ışıklar tarafından aydınlatılır.

Ekip, “Parkın etrafındaki pavyonlar gölge ve barınak sağlıyor; aynı zamanda, ziyaretçileri, Confluence Park’taki su döngüsünü görselleştirmek için bir araya getiriyor ve doğrudan nehir kenarına ilişkisini gösteriyor.” demektedir.

Ana pavyonun bitişiğinde, Estella Avery Eğitim Merkezi olarak adlandırılan sınıf binası bulunmaktadır. Kısmen içine gömülü olan bu doğrusal tesis, tahtadan oluşturulmuş beton duvarlara, ahşap çıtalı büyük pivot kapılara ve doğal çimlerle kaplı bir çatıya sahiptir.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.