Dalgalı Beton Bloklardan Tasarlanmış 2018’in Serpentine Pavyon’u

Meksikalı mimar Frida Escobedo, bu yılki dekoratif, kafesli duvarlarla çevrili tenha bir avlu olan Serpentine Pavyon'u tamamlandı. Londra'nın Kensington Bahçeleri'ndeki Serpentine Galerisi'nin dışında yer alan Escobedo'nun tasarladığı pavyon köşesinde beton kiremit duvarları, eğimli bir yansıtıcı tavan ve sığ, üçgen su havuzu bulunmaktadır.

0 2.580
Meksikalı mimar Frida Escobedo, bu yılki dekoratif, kafesli duvarlarla çevrili tenha bir avlu olan Serpentine Pavyon’u tamamlandı.
Londra’nın Kensington Bahçeleri’ndeki Serpentine Galerisi’nin dışında yer alan Escobedo’nun tasarladığı pavyon köşesinde beton kiremit duvarları, eğimli bir yansıtıcı tavan ve sığ, üçgen su havuzu bulunmaktadır.

Amaç, Meksikalı konut mimarisinde ortak bir özellik olan avlulara gönderme yapmak ve bunları “celosia” nın yeniden yorumlanmasıyla çerçevelemek oldu. Işığın ve esintinin süzülmesini sağlayan bir esinti bloğu duvarı oluşturuldu.

Burada, İngiltere’de üretilen beton kiremitler kullanılarak celosia yeniden yaratılıyor. Bu dalgalı fayanslar köşelerde dekoratif detaylar sağlayan karmaşık bir alternatif desen oluşturmak için istiflenir.

Hem havuz hem de su havuzu tarafından yansıtılmış, bir dizi çarpık yansıma yaratılmıştır.

“Malzemeler oldukça basit, bu, genellikle yaptığımız bir şeydir. Basit malzemelerle ve basit geometrilerle nasıl çalışılacağını biliyoruz. Bu beton karolar, duvarın arkasında ışık olduğunda şeffaf hale gelen çok özel bir desende bir goblen gibi dokunur.” diyor Escobedo.

Planda, pavyon iki örtüşen dikdörtgen içerir. Bunlardan biri, Serpentine Gallery’nin arkasına paralel uzanıyor, diğeri ise dünyanın dört bir yanındaki zamanı ölçmek için kullanılan yakındaki Greenwich’te kurulan Longitudal ekseni olan Prime Meridian’a paralel uzanıyor.

Escobedo’nun amacı, pavyonun Kensington Bahçeleri’nde sadece siteye özgü olması değil, aynı zamanda yeni, henüz bilinmeyen bir yere taşınacağı yazdan sonra olmasına da olanak verecek bir şey yaratmaktı.

“Bir köşk, özellikle de benzeri gibi, çok ikili bir doğası var. Bir yandan Hyde Park ve galeriye çok özel bir alan var. Ama sadece dört aylık bir zamansallığı var, o zaman yeni bir evde kalıcı bir yapıya dönüşüyor.”

Escobedo’nun önceki projeleri arasında ressam David Alfaro Siqueiros’un eski evinde bir galeri ve V & A’daki Aztek eserleri yer alıyor.

Londra’daki Serpentine Pavilion’u tasarlayan 18. mimar oldu. Peter Zumthor ve Bjarke Ingels gibi mimarlardan daha genç ve 2000 yılında Zaha Hadid tarafından tasarlanan ilk pavyondan beri projeye öncülük eden ilk solo kadın.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.