Festival Alanlarında Kullanabileceğiniz Geri Dönüştürülebilen Çadırlar

Doğada geri dönüştürülemeyen atıkları önlemek için, iki Hollandalı girişimci Wout Kommer ve Jan Portheine, 3 günlük festival yaşamı için tasarlanmış bir karton çadır olan KarTent'i tasarladı. Festivaller bittikten sonra genellikle büyük bir sorun yaşanmaktadır.

Doğada geri dönüştürülemeyen atıkları önlemek için, iki Hollandalı girişimci Wout Kommer ve Jan Portheine, 3 günlük festival yaşamı için tasarlanmış bir karton çadır olan KarTent’i tasarladı.

Festivaller bittikten sonra genellikle büyük bir sorun yaşanmaktadır. Çok fazla temizlik yapmak ve onu geçmiş ihtişamına kavuşturmak, insanlar çadırlar gibi tek kullanımlık eşyaları, geri götürmek istemedikleri şeyleri ardında bıraktıkları için genellikle inanılmaz bir zorluk olabilir.

KarTent kartondan üretilir ve normal çadırlar kadar geniştir. Kalın karton, bir inşaatın geçici zaman çizelgesi için yeterli olan su geçirmezlik sunarken yapısal dayanıklılık sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca, tamamen geri dönüştürülebilir olduklarından emin olmak için herhangi bir kaplamaya sahip değildir.

Kurucu ortağı Jan Portheine, “Suyun hiçbir zaman nüfuz etmeyeceği ve yapı çökmeyeceği için, aynı zamanda etkinliğinizde de kuru kalacaktır” diyor. Karton parçaların birleştirilmesi ve hatta özelleştirilmesi, size festivallerde benzersiz bir kişisel deneyim sunmaktır.

 

Bu festivallerle ortaklıklar gerçekleştiren KarTent, çadırların toplu olarak teslim edilmesini ve festival başlamadan önce kurulmasını ve festival bittikten sonra kaldırılıp geri dönüştürülmesini sağlıyor. Böylece festival katılımcılarını çadırlarını yanlarında bir ağırlık olarak taşımaları önlenmiş oluyor. Çadırlarınızın üzerine reklam almak isterseniz fiyatta indirim de yapmış oluyorsunuz. Reklam almak istemeyen kullanıcılar ise çadırlarının üzerini boyayarak kendi isteklerine göre bir tasarıma sahip oluyor. KarTent, aralığının tamamını geri dönüştürülmüş çadırlardan yapılan karton koltuklara ve çöp kutularına genişletmeyi planlıyor.

Kaynak Yanko Design
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.