Dokunarak Tasarlanmış Bir Pavyon: Ellipsicoon

Ben Van Berkel'in liderliğindeki Hollandalı mimarlık stüdyosu UNStudio dinlenmek, kafa dinlemek için tasarlanan Ellipsicoon bir mobil yapıdır. Proje, devrim niteliğindeki pavyon serisinin bir parçasını oluşturuyor.

0 1.849
Ben Van Berkel’in liderliğindeki Hollandalı mimarlık stüdyosu UNStudio dinlenmek, kafa dinlemek için tasarlanan Ellipsicoon bir mobil yapıdır. Proje, devrim niteliğindeki pavyon serisinin bir parçasını oluşturuyor.

Geniş yelpazedeki işlevleri mevcut alanları tamamlayacak şekilde tasarlanan yapılardan oluşan bir koleksiyon. %100 geri dönüştürülebilen yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ipliklerden imal edilen proje, yüksek vasıflı ustalar tarafından elle dokumadan önce dijital olarak tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Ellipsicoon, UNStudio tasarımlı köşk, dinlenmek, okumak, hatta sohbet etmek ve iletişim kurmak için bir koza gibi yalnız, gözlerden uzak bir alan. Yapının eğri tarafları yükseldikçe içe doğru inceliyor. Yuvarlak açıklıklar iç ve dış alan arasındaki sınırı bulanıklaştırır. İçeride, içine göçük bir oturma alanı, alanın akışkan hatlarını izler.

UNStudio’nun kurucusu ve asıl mimarı olan van vanber berkel şöyle açıklıyor: “Her geçen gün gerçeği yerine daha fazla nüanslı, yansıtıcı deneyimler elde etmek için fonksiyonlarını genişleten alanları araştırmakla ilgileniyorum” diye açıklıyor. Ellipsicoon, günlük yaşamın pratiklikleri, görevleri ve kesintilerinin anlık olarak solduğu ve hayal gücünün üstesinden gelebileceği geçici bir ayrılma yeri sunar.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.