Memphis Tarzı Grafiklerle Boyanan Bir Bina

İngiliz sanatçı Camille Walala, Brooklyn Industry City'de bir binanın cephesini, bu ayın NYCxDesign festivaline denk düşen geometrik desenler ve cesur renkler ile boyadı. Tasarım, eski bir sanayi kompleksinin bir parçasını oluşturan yedi katlı bir binanın ön cephesini kapsıyor. 

0 2.309
İngiliz sanatçı Camille Walala, Brooklyn Industry City’de bir binanın cephesini, bu ayın NYCxDesign festivaline denk düşen geometrik desenler ve cesur renkler ile boyadı.

40 metre yüksekliğindeki duvar resmi, şimdi yaratıcı çalışma alanlarına, üretim tesislerine ve etkinlik mekanlarına ev sahipliği yapan eski bir sanayi kompleksinin bir parçasını oluşturan yedi katlı bir binanın ön cephesini kapsıyor. 1900’lü yılların başında inşa edilen site, bu yıl kentin yıllık tasarım festivalinin bir parçası olarak WantedDesign Brooklyn sergisine ev sahipliği yapıyor.

WantedDesign tarafından görevlendirilen Walala, binanın tuğla duvarını 1980’lerin İtalya’sından Memphis tasarım hareketinden etkilenen ve trompe l’oeil görsel hilelerini içeren imza grafikleriyle değiştirdi. Walala:

Memphis Hareketi, Ndebele kabilesi ve Victor Vasarely de dahil olmak üzere etkilerin üzerine çizim yapan, gülümsemeye yarayan eğlenceli, grafik desenleriyle bastırılamaz bir coşkuya sahiptir. Tasarım, binanın mimarisinden, özellikle pencerelerin tekrarından esinlenmiştir.

Cephenin çoğu, siyah ve beyaz karelerle çevrelenmiş koyu diyagonal çizgili, soluk pembe ve gökyüzüyle karışan ince bir kobalt taslak. Pencerelerin her biri, mavi, deniz mavisi, sarı ve kırmızıyı birleştiren üç boyutlu çerçeveler görünen L şeklinde bir motif. Sanatçı daha önce Cleveland’daki tarihi bir banka binası ve benzer bir tarzda Doğu Londra’daki bir ofis kulesi gibi binaların cephelerini boyadı, ancak bu, bugüne kadarki en uzun duvar resmi.

Walala’nın diğer projeleri arasında, Londra Tasarım Festivali için renkli, şişme bir kale ve aynı zamanda bir galeri için yansıtıcı sütunlarla desenli bir labirent yer alıyor.

Industry City’de bulunan bina, 1900’lerin başlarında inşa edilen ve Brooklyn’in güneyindeki 16 depodan oluşan bir komplekstir.

Industry City projesi, uzun yıllar Londra’da yaşamış olmasına rağmen, Fransa’dan geldiği için Walala’nın davet edildiği Fransız Elçiliği Kültürel Hizmetleri girişimi Oui Design’ın bir parçasıdır.


Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.