Soyut Şekiller ve Graffiti’den Esinlenilen Üç Boyutlu Duvarlar

İtalyan sanatçı Manuel de Rita a.k.a. Peeta, renkli küpleri boyayarak statik yapıları dönüştürür ve duvarın yüzeyinin üzerinde yüzüyormuş gibi görünmesi için silindirik şekilleri soyutlar. Bu teknik, resim çizerek büyüdüğü geleneksel 3B yazıdan türetilmiştir ve aşağıdaki turkuaz ve mor işten yansıyan pencere gibi gerçekçi nesnelerle deneyler yaparken gelişmeye devam etmektedir.

0 2.268
İtalyan sanatçı Manuel de Rita a.k.a. Peeta, renkli küpleri boyayarak statik yapıları dönüştürür ve duvarın yüzeyinin üzerinde yüzüyormuş gibi görünmesi için silindirik şekilleri soyutlar.

Bu teknik, resim çizerek büyüdüğü geleneksel 3B yazıdan türetilmiştir ve aşağıdaki turkuaz ve mor işten yansıyan pencere gibi gerçekçi nesnelerle deneyler yaparken gelişmeye devam etmektedir.

Sanatçı: “Başlangıçta, çalışmalarım sadece bireysel harflerin heykel niteliğini taşıyordu. Geleneksel yazılarla üç boyutlu üslup arasındaki ilerleyişi, hayatı benzersiz bir görsel ritim haline getirdi. Bugün, anamorfik çalışmalarla, her türlü yüzeyin hacimlerini yeniden tasarladım, bu yüzden resimlerim, alışılagelmiş bağlamların algısını değiştirerek ve böylece mekânların farklı bir kavrayışını ve dolayısıyla gerçekliğin gerçekliğini arttırarak, normalliğin geçici olarak kesintiye uğramasına neden oluyor.” demektedir.

Çok boyutlu ve göz korkutucu optiklerin bu büyük ölçekli araştırmaları, Guangzhou, Çin dahil olmak üzere küresel olarak boyanmıştır; Barselona, ​​İspanya; Mirano, İtalya ve daha fazlası. Son zamanlarda sanatçı Shenzhen, Çin’deki Jardin Orange’da bir sanatçı konutu açtı. Peeta’nın çalışmalarını, tuvalinde ve heykeltraş objelerdeki resimleri, onun web sitesinde ve Instagram’da da görebilirsiniz.

 

 

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.