Suyun Değişen Durumlarını Araştıran Bir Enstalasyon: Altered States

Snarkitecture ve Caesarstone, bu yılki Milano tasarım haftası boyunca 19. yüzyıldan kalma terk edilmiş bir binada yer alan değişen su formlarını inceleyen bir tesis kurmak için bir araya geldi.

Snarkitecture ve Caesarstone, bu yılki Milano tasarım haftası boyunca 19. yüzyıldan kalma terk edilmiş bir binada yer alan değişen su formlarını inceleyen bir tesis kurmak için bir araya geldi.

Altered States kurulumu, bu yılın Milano tasarım haftası boyunca 22 Nisan 2018’de sona eren Palazzo dell’Ufficio Elettorale di Porta Romana’da sergilendi. 19. yüzyılda tamamlanan terk edilmiş bina, festival süresince 14 yıl içinde ilk kez halka açıldı. Snarkitecture kurucu ortağı Alex Mustonen, “Caesarstone ‘dan yapılan ilk brifing, mutfak adasına odaklanmak ve onu evinin merkezi olarak düşünmek – yemek pişirmek, yemek yapmak, eğlendirmek, çalışmak, etkileşmek ve sosyalleşmek için bir yer. Bunu düşündüğümüzde, bu kavramın, pratik ve erişilebilir ve etkileşimli mimariyi yaratacak olan pratiğimizin birçok amacı ile uyumlu olduğunu gördük. Her biri kendi tür etkileşimine ve her biri kendi madde durumuna sahip olan üç ayrı deneyim yaratmak istedik” demektedir. Ocak ayında başlatılan ortaklık, Snarkitecture’in Caesarstone’un kuvars yüzey malzemesinin katmanlarını kullanarak bir dizi mutfak adasını şekillendirmesiyle başladı. 

Kurulum, Caesarstone malzemesinin birbirine bağladığı üç maddeyi birleştiren bir merkezi adaya sahipti. Bu adada, yavaş yavaş suya eritilen iki buz küresi vardı; bu da daha sonra, Caesarstone istiflerinin serisini buhar haline dönüşen sıcak bir yüzeye yığıldı. Katmanlar halinde inşa edilen çoklu yüzeyler, doğal bir topografyaya referans vermek için tasarlanmıştır. Bu kaideler, tek renkli bir gradyan etkisi yaratmak için griden beyaza değişen tonlarda renklendirilmiş, Caesarstone beton ve hafif çelik hasır yapısından oluşur.

Caesarstone, Snarkitecture’ın kurulumunu mimarın ve tasarımcıların mutfağın geleceğini düşünmeye ve malzememizi yeni şekillerde kullanmasına ilham vermeye çağırıyor.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.