Casus Müzesi: Spyscape

İngiliz mimar David Adjaye, ziyaretçilerini gizli ajanlar haline getirmeye davet eden New York'un casusluk müzesi üzerine çalışmalarını tamamladı. İnteraktif Spyscape müzesi, yenilenmiş bir binada bulunuyor. 

0 2.905
İngiliz mimar David Adjaye, ziyaretçilerini gizli ajanlar haline getirmeye davet eden New York’un casusluk müzesi üzerine çalışmalarını tamamladı.

İnteraktif Spyscape müzesi, yenilenmiş bir binada bulunuyor. Adjaye’nin şirketi, geçen yıl açıklanan tasarımla ilgili yardım için istihbarat kurumlarının ünlü korsanlarının, istasyon başkanlarının ve müdürlerinin eski üyeleriyle bilgi paylaşımları yaptı. İçeride, gözlem, kesmek, aldatma ve istihbarat operasyonlarına odaklanan temalı sergi için yağmur altında çelik davullar yerleştirildi. Karanlık ve gizemli bir atmosfer yaratmak için çevreleyen alanlar için tütsülenmiş cam, fiber çimento, gri akustik panel, ayna cilalı çelik ve loş ışıktan oluşan bir karışım seçildi. Bu alanlarda Spyscape, ziyaretçilerin casusu taklit edebileceği çok duyumsal interaktif bir deneyim sunar. Macera, her biri elektromanyetik alanlarla yolculuklarını izlemek için kullanılan bir kimlik bantı sunuluyor.

Müzenin merkez tiyatrosunda oynayan bir video oyuncusu, ajan görevlisi, kriptolog, hacker veya istihbarat analisti de dahil olmak üzere 11 casus rolünden birine atanmadan önce gizli istihbarat konusunda bir brifing öneriyor.

Yalanları tespit etme sanatını ve bilimi öğrenmek için dedektörlerle birlikte bir sorgulama kabininde ve bir gözetim misyonunu taklit eden canlı ve önceden kaydedilmiş CCTV görüntülerinin 360 derecelik bir projeksiyonu olan bir oda yer alır. Ziyaretçiler, lazer tünellerinin bir odasında süründükçe de zaman ayarlıyorlar.

Bir kafe, 1.000’den fazla nadir ve ilk baskılı casus kitabı bulunan kitap mağazası ve casus aletleri ve akıllı teknoloji ile dolu bir hediye dükkanı müzedeki diğer imkanlar arasında. Ayrıca, 600’den fazla konuk için özel partilere ev sahipliği yapabilecek birden çok etkinlik alanı bulunmaktadır.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.