Erkan Tan : “Meslek odaları ve barolar kimlerin?”

Kardeşim, devlet misiniz? Yok değiliz... O zaman devletin icra ve yetki alanına ortak olma cüreti nereden geliyor?

0 2.419

Gazeteci Erkan Tan, Takvim Gazetesindeki köşe yazısında yıllardır üniversite okumuş fakat mesleğini icra etmek için meslek odalarına kayıt olma zorunluluğuna önemli bir eleştiri getirdi:

“Meslek odalarındaki zorunlu üyelik, aidat şartları, dünyanın en büyük saçmalıklarından biridir. Derhal, bu odalara üye olmadan meslek icra edilemiyor olması haline, son verilmelidir.

Devlet ve kanun karşısında bazı harç ve uygulama çözüm ortaklığı ayrıcalıkları da bir kez daha gözden geçirilmelidir. Ve gerekirse bunlar da iptal edilmelidir. Meslek odaları, Barolara üye olup olmama, meslek mensuplarının isteğine bağlı olmalıdır. Öyle ya… Vatandaş, ilgili okulu bitirmiş. O mesleği icra edebilme ehliyetine sahip olduğunu gösterir diplomayı almış. Barolar, Meslek Odaları’na üyelik, aidat, harç, pul mecburiyetleri ile muhatap oluyor.

Kardeşim, devlet misiniz? Yok değiliz…

Devletin icra ve yetki alanına ortak olma hali oluşmuştur. Zaman içinde oluşan ayrıcalıklar ile parasal güçlere sahip olmuşlardır. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Teşekkülleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. Bu yapılar, sapkın insanların istilasına uğramış ve ele geçirilmişlerdir.

Millete ve memlekete düşman tavır ve duruşları ile kin kusmaktadırlar.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.