Karanlık Alt Geçidi Ses Ve Işıkla Canlandırmak

Polonya'da Tylna Mariacka ve Wojewódzka caddelerini birbirine bağlayan altgeçit, son zamanlarda muhteşem renk ve sesli bir hale geldi. Sanatsal ve müzikal bir kurulum olan The Music Tunnel adı altında, kamusal alana ev sahipliği yapılıyor ve yolcuları projeyi durdurup etkileşime girmeye çağırıyor.

0 2.143
Polonya’da Tylna Mariacka ve Wojewódzka caddelerini birbirine bağlayan alt geçit, son zamanlarda muhteşem renk ve sesli bir hale geldi. Sanatsal ve müzikal bir kurulum olan The Music Tunnel adı altında, kamusal alana ev sahipliği yapılıyor ve yolcuları projeyi durdurup etkileşime girmeye çağırıyor.

Kurulum antyRAMA kolektifi tarafından tasarlandı ve Creative City adını taşıyan Katowice kültürüne saygı gösterildi; şeref UNESCO tarafından bölgenin uzun müzik geleneği ve başarılı bir müzik kültürünün güçlü desteği ile ödüllendirildi. AntyRAMA kolektifi, “Müzik, insan kültürünün doğal unsurlarından biri” olduğuna inandıklarını açıkladı ve The Music Tunnel projesini daha özel hale getirdi.

Müzik Tüneli kavramı, parçaları tarafından oluşturulan seslere odaklanan sanatsal bir kurulum oluşturmaktı. Kendisiyle etkileşime girenlerin müzik potansiyelini keşfetme fırsatı sunar ve kentsel alanların estetik açıdan daha cazip hale getirilebilmesi için nasıl bir reform yapılabileceğinin bir örneği olarak görev yapar.

Müzik Tüneli, üstgeçidin çatısından asılı PVC boruların bir bileşiminden yapılır; birlikte, bunlar boşlukta süzülen bir ses dalgası yaratır. Tünelden sürekli bir esinti gelir ve boruların birbirlerine çarpmasıyla ses efekti oluştururlar. Sesleri iltifatlandırmak, kurulumu aydınlatmak ve geçenlere daha fazla ilgi duymak için çeşitli renklerdeki LED ışıkları takılmıştır.

Borular kurulmadan önce tünel kendisi tamamen yenilenmişti; beyazla boyanarak LED renklerinin daha canlı olmasına yardımcı oldu. İzleyiciler Wojewódzka caddesindeki çıkışa doğru ilerlediğinde, asılı borular topluluğun yoğunlaşmasına neden oluyor ve yayalara dokunma ve hareket ettirmeye davet ediyorlar.

Kaynak Design Curial
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.