Atmosferdeki Karbondioksiti Görselleştiren Kinetik Enstalasyon

h0nh1m firmasındaki Çin merkezli sanatçı Aka Chris Cheung, hem geleneksel hem de fütüristik fikirleri teknolojik ve estetik bir şekilde geliştiriyor. Sanatçının en son çalışması, bir kinetik veri sesi tasarımı olan Carbonscape'dir.

0 1.716
h0nh1m firmasındaki Çin merkezli sanatçı Aka Chris Cheung, hem geleneksel hem de fütüristik fikirleri teknolojik ve estetik bir şekilde geliştiriyor. Sanatçının en son çalışması, bir kinetik veri sesi tasarımı olan Carbonscape’dir.

Karbon izlerinin kaldığı ses kaynaklarından toplanan, 18 parça granüler sentezlenmiş ses örneğinden oluşur. Örneğin jet motoru sesi, geminin fabrikasından ve bacasından gelen buhar sesleri, vb. gibi. NOAA’ya (ulusal okyanus ve atmosferik yönetim) göre atmosferdeki karbondioksit (CO2) seviyelerinin görselleştirilmesidir. 2017’de, sanayileşme ve fosil yakıtların kullanımı başlıca faktörlerden biri olan CO2 konsantrasyonu son üç milyon yılın en yükseğine yükseldi.

Değişen ambiyans drone sesleri ile bambu ormanında düzenlenen tesis, santrallerde ve fabrikalarda sıkça bulunan bacalardan esinlenilmiş ve karbondioksit seviyelerini gösteren siyah küre ile dünyayı gösterir. Görüntüleyiciyi bacalardan çekilen bir ortama daldırırken, Carbonscape, insanlığın dünyadaki konumunu düşündürürken, dünyanın yaşam kapasitesi sınırlarına ulaştığını da gösteriyor.


 

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.