Burning Man 2018’in Ana Tapınağı Seçildi: Galaxia

Burning Man Festivali için inşa edilecek ana tapınak olarak spiral bir ahşaptan tasarlanmış Galaxia seçildi. Londra merkezli Mamou-Mani Architects'in Arthur Mamou-Mani tarafından tasarlanan tasarım, dokuz günlük etkinliğin yaratıcı programını denetleyen Burning Man Arts organizasyonu tarafından seçildi.

0 2.721
Burning Man Festivali için inşa edilecek ana tapınak olarak spiral bir ahşaptan tasarlanmış Galaxia seçildi. Londra merkezli Mamou-Mani Architects’in Arthur Mamou-Mani tarafından tasarlanan tasarım, dokuz günlük etkinliğin yaratıcı programını denetleyen Burning Man Arts organizasyonu tarafından seçildi.

Galaxia olarak adlandırılan tapınak, birbirine yaklaştıkça spiralleşen ve bir kule oluşturan 20 ahşap kafesden oluşacak.

Üçgen kafesler pavyonun ortasına, dev bir 3D baskılı mandalanın yerleştirileceği farklı yollar yaratacaktır. Güzergâhlardaki küçük koridorlar, ziyaretçilerin yazıp asacakları yerleri sağlayacaktır.

Yapı, Rhino ve Grasshopper gibi dijital 3D modelleme araçlarıyla tasarlandı. Yapı 1980li Amerikan yazar Isaac Asimov’un kurgusal Gaia gezegenine gönderme yapıyor.

Burning Man web sitesinde: “Galaxia, bilinmeyen yıldızlarda, gezegenlerde, karadeliklerde, hayallerde dönen gökadalardan oluşan bizi birleştiren hareket umudunu kutluyor. Isaac Asimov Vakfı serisinde Gaia’nın üstün bir biçimi olan Galaxia, canlı varlıkları tek bir varlık haline getiren evrenin en üstün ağıdır.” yazıyor.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.