Pekin Başkanı Mao’nun Gizli Portresinin Bulunduğu Parametrik Cephe

AntiStatics Architecture, Pekin'de, Başkan Mao'nun gizli portresinin bulunduğu bir bina için parametrik bir cephe tasarladı. Heykel cephesi, bir zamanlar Başkanın simgesel imajının başlıca üreticilerinden biri olan People's Art House Print Shop'a bitişik olan bir Hutong sokağında bulunuyor.

0 2.582
AntiStatics Architecture, Pekin’de, Başkan Mao’nun gizli portresinin bulunduğu bir bina için parametrik bir cephe tasarladı. Heykel cephesi, bir zamanlar Başkanın simgesel imajının başlıca üreticilerinden biri olan People’s Art House Print Shop’a bitişik olan bir Hutong sokağında bulunuyor.

Somut olarak yapılmış deneysel cephe konsepti, portre, alanın geçmişi ve akan bir kumaşın unsurunu bir araya getiriyor. Portre dijital hale getirildi ve bilgisayarlı algoritmalar kullanılarak portre, panellerin tasarımı içinde gizlendi. Daha sonra her panel, CNC kalıplar oluşturuldu tek bir parça olarak döküldü.

Sonuçta, 4 ila 7 metre yükseklik, 2 metre genişliğinde ve sadece 7 santimetre kalınlık aralığında altı panelden oluşan bir paneldir. Paneller cepheyi herhangi bir altyapıya veya destek gerektirmeden uzanmaktadır.Gün boyunca, beton paneller sokağa heykelsi bir dokunuş katan akan bir kumaş parçası gibi görünüyor. Gece, MaoHaus’daki ışıklar yanarsa, Başkan Mao’nun portresinin nasıl yaşandığını görebilirsiniz.


Kaynak Contemporist
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.