Kumaş Esintili Bir Cephe: Dior

Yapısı Christian de Portzamparc ve iç mekanı Peter Marino tarafından tasarlanan Dior giyim mağazası, beyaz ve büyük boy taç yaprağı benzeri panellerle sarmalanmış altı katlı bir yapıdır. Bina cephesi yumuşak, beyaz bir kumaş yüzeyin akışkanlığını temsil etmektedir.

0 9.834
Yapısı Christian de Portzamparc ve iç mekanı Peter Marino tarafından tasarlanan Dior giyim mağazası, beyaz ve büyük boy taç yaprağı benzeri panellerle sarmalanmış altı katlı bir yapıdır.

Bina cephesi yumuşak, beyaz bir kumaş yüzeyin akışkanlığını temsil etmektedir. Gökyüzüne uçan ve hareket halindeyken sanki dalgalanan bu yüzeyler, birkaç çizgi ile geçilmiş, hassaslık ile donatılmış uzun şekillendirilmiş cam elyaf kabuklardan yapılmıştır. Dörtgen yapıların caddeye hizalandığı Seul’de binanın önde gelen uluslararası moda markaları tarafından işgal edildiği yapı, Dior’a büyük bir heykel armağanı gibi duruyor ve herkesi içeri girmeye davet ediyor.

İki kabuğun bir araya geldiği giriş, iki metal örgü yüzeyinin giyim metaforu ile aynı hizaya geldiği modern türden bir kemerdir.

 

Bu, sergi alanı, VIP salonu ve müşterilerin pierre hermé’nin yönettiği çöllerin ve kahvenin tadını çıkarabileceği bir dior kafe ile birlikte aksesuar, erkek ve bayan giyim içerir. Amerikalı mimar peter marino, tavan, duvar ve zeminlerdeki dokuların bir araya getirildiği iç mekanın genelinde bir zariflik tasarladı.

Kaynak Archdaily
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.