OMA’nın Stedelijk Müzesi İçin Tasarlanan Sergi Alanı

OMA  tasarım stüdyosu Amsterdam'ın beğenilen modern ve çağdaş sanat müzesi Stedelijk için yeni sergi alanını tamamladı. Stedelijk BASE olarak adlandırılan yeni tasarım alt düzey galeri, kurumun kalıcı koleksiyonunu içerecek ve 1880'den günümüze dek sanat yapıtları ve tasarım parçaları aracılığıyla açık uçlu bir yol sağlıyor. 2012 yılında halka açılan yenilenmiş ve genişletilmiş Stedelijk müzesi.

0 3.358
OMA  tasarım stüdyosu Amsterdam’ın beğenilen modern ve çağdaş sanat müzesi Stedelijk için yeni sergi alanını tamamladı. Stedelijk BASE olarak adlandırılan yeni tasarım alt düzey galeri, kurumun kalıcı koleksiyonunu içerecek ve 1880’den günümüze dek sanat yapıtları ve tasarım parçaları aracılığıyla açık uçlu bir yol sağlıyor. 2012 yılında halka açılan yenilenmiş ve genişletilmiş Stedelijk Müzesi.

Rem Koolhaas liderliğindeki OMA, 15 milimetre kalınlığındaki çelik levhadan yapılmış çok ince kendinden ayaklı duvarlar kullanan bir çelik ekran sistemi geliştirdi. sanat eserleri için gerekli olan kararlılığı sağlamak için lazer kesim plakaları birleştirildi. Bu arada, duvarların inceliği, mevcut zemin alanını en üst düzeye çıkaran esnek ve açık bir sergi görüntüsü sağlar. Kurulduktan sonra, eserler galeri alanının çevresine kronolojik olarak ve tematik olarak galeri arasında dağılmış olan çelik duvarlarda yapılandırılacaktır. Her duvar koleksiyonun belirli bir yönüne ayrılmıştır.

Konfigürasyon ve düzen, ziyaretçilerin galeriden kendi yolunu seçmelerine ve sanat ile tasarım arasında kendi çağrışımlarını modern ve çağdaş yapmalarına olanak tanır. “Sergide, bilgiyi absorbe eden yeni yollara tepki veriliyor.” diye açıklıyor proje mimarı Federico Martelli. ‘Izleyiciler aynı anda pek çok şey üzerinde yoğunlaşabilir hale geldi ve çevremizdeki bilgi çeşitliliği merak uyandırdı. Sergi organizasyonu müzenin koleksiyonunun kapsamlı bir şekilde araştırılmasına tepki verirken katı değildir: ziyaretçilerin çeşitli sanat yapıtları ve nesneler arasındaki ilişkileri keşfetmesini sağlayan bir manzara tasarladık.”

“Stedelijk, arup ve tata çelikleri ile üretken bir işbirliği içinde, çelik yapıların inceliğiyle ekranlar gibi duvarlar yarattık.” diye ekliyor Rem Koolhaas. “Bu, sergi alanını gezerken hafiflik ve esneklik sağlıyor ve izleyiciyi herhangi bir şehirde dolaşıyormuş gibi maceraperest bir mekanda farklı yollar aramaya teşvik ediyor.”



Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.