Çimentodan İlginç Oyun Parkları

Japonya'da yer alan bu oyun alanları Kito Fujita tarafından fotoğraflanmış, Kito Fujita'nın ilham kaynağı ise çimentodan heykelsi formlar yaratan Isamu Nogachi.

0 1.878

Japonya’da yer alan çimentonun ilginç ve yaratıcı çocuk oyun parkurlarına dönüşümünü Kito Fujita fotoğraflayarak tanık olmamızı sağlamış. Kito, 2005 yılında kurumsal hayatı bırakıp serbest fotoğrafçı olmaya karar vermiş bir fotoğraf sanatçısı. Ve yaklaşık 12 yıldır, Japonya’nın göz ardı edilen çeşitli unsurlarına dikkat çekmek için “fotoğrafçılık” sıfatını kullanıyor. İşte bu seride de alışveriş merkezlerinin teras katında bulunan çocukları eğlendirmek amacıyla çimentodan yapılmış bu parkurlar yer alıyor.

Çimentonun heykelsi formlarda ilk kullanımını Isamu Nogachi gerçekleştirmiş, aslında bu serinin ilham kaynağı da O olmuş Kito Fujita’ya. Nogachi daha sonraları bu tekniği pek çok alanda kullanmış ancak; ilk olarak 1933 yılında çocuklar için tasarladığı bir peyzaj tasarımında ortaya çıkmış bu fikir.

Çimentodan yapılan bu oyun alanları daha çok hayvan figürlerinden oluşuyor. Bunun yanında robotlar, soyut nesneler de mevcut.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.