Nörobilimden Esinlenilen Işık Enstalasyonu

Tokyo merkezli tasarım stüdyosu WOW inc., Tokyo'da Shiseido Ginza binası için bir enstalasyon serisi tasarladı. Neuro Surge, Interactive Wall ve Product Room adındaki seriler nörobilim kavramına dayalı üç parçadan oluşmaktadır.

0 2.933
Tokyo merkezli tasarım stüdyosu WOW inc., Tokyo’da bakım ürünleri mağazası Shiseido için Ginza Binasında bir enstalasyon serisi tasarladı. Neuro Surge, Interactive Wall ve Product Room adındaki seriler nörobilim kavramına dayalı üç parçadan oluşmaktadır. Her kurulum, ürün ve ziyaretçiler arasında dinamik bir etkileşim yaratması amaçlanmaktadır.

Neuro Surge ilk kurulum olup, Shiseido Ginza Binasının girişinde bulunmaktadır. Burada ziyaretçiler, günlük bilgi veya strese maruz kaldıklarında duyularının ve sinirlerinin nasıl çalıştığını hissediyorlar. Shiseido Ginza Binasının avlusunda  liflerin kullanımı ile ışığın görülmemiş bir görüntüsünü oluşturur. WOW inc. Bir lazer modülüne çapı 0,9 milimetre olan 150 fiber bağladı. Lazer modülü dokunarak kontrol edilebilen sistemde elyaflardan ışık iletir. İnteraktif çalışma, duyusal sinirlerin ve bilginin karmaşık iletimini dinamik bir ışık gösterisine dönüştürüyor.

Interactive Wall ile ziyaretçiler, gerilebilir kumaşla yapılan duvara dokunarak nöron hücrelerinin nasıl aktive edildiğini hissedebilirler. Product Room ise ürün örnekleri ile dolu loş ışıklı, sessiz bir mekandır. şişe yüzeyinin şekli ve dokusu da dahil olmak üzere ürünün tasarımı, bir Japon çay töreni konsepti olan Chaki’den esinlenmiştir. İnsanların, bu tasarımlar aracılığıyla duyularını güçlendirerek ürünün, biçiminin, dokusunun, kokuyu algılamaları amaçlanıyor.


Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.