Yarı Saydam Bir Konut Projesi: h102

314 Mimarlık Stüdyosu'nun h102 Romantizm Çağdaşlığı projesi, 1970'lerde Glyfada'da üretilen ve şimdilerde yeni kullanıcılar için çağdaş bir sürdürülebilir ev haline dönüştürülmekte olan klasik bir apartmanın yarı saydam bir şekilde yenilenmesine odaklanmaktadır. Toplam 300m² alana sahip yeni konut, 370m²'lik bir alan üzerine kurulu ve dört aşamalı olarak geliştiriliyor.

0 3.486
314 Mimarlık Stüdyosu’nun h102 Romantizm Çağdaşlığı projesi, 1970’lerde Glyfada’da üretilen ve şimdilerde yeni kullanıcılar için çağdaş bir sürdürülebilir ev haline dönüştürülmekte olan klasik bir apartmanın yarı saydam bir şekilde yenilenmesine odaklanmaktadır. Toplam 300m² alana sahip yeni konut, 370m²’lik bir alan üzerine kurulu ve dört aşamalı olarak geliştiriliyor.

Konutun birincil sürdürülebilir fonksiyonu olan avlu, binanın içindeki sıcak havanın dolaşımını ve çevredeki rahatlığını kontrol eden kayan bir tavan özelliğine sahiptir. Aynı zamanda binanın batı tarafında mevcut çıkıntılı elementler tropikal bitkiler içererek trombe duvara dönüştürülür.

Perdenin şekli, Paris’teki tipik bir çatının yeniden yorumlanmasıdır.

Teras seviyesinde, atriyumun yaratılmasından elde edilen metrekare alanını kullanan bir bina uzantısı var. Yatak odaları bu nedenle, denize bakan geniş açıklıklar ile bu seviyede tasarlanmıştır. Yeni hacimle güneşten korunuyor ve metal bir perdenin sürgülü bir sistemi kullanılarak mahremiyetini koruyor. 314 Mimarlık Stüdyosu’nun baş tasarımcısı, “bulanık şeffaf cephelerde ışık ve gölgenin bir baskısı olarak tasvir edilen sürekli kıvrımlı gravürlerle romantik karaktere daha da vurgu yapıldığını” söylüyor.

Yatak odalarında istenildiğinde mahremiyet sağlaması için çubuklara asılı perde bulunuyor.

Yatak odasındaki giyinme odası ve banyonun iç mekanı
Bitkiler kavisli açıklıklar ve avlu aracılığıyla oturma odasına sokulur.

Binanın mevcut durumu.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.