Andy Acres İmzalı Minyatür Mekan Modelleri Serisi; ‘Shadow Box’

Londra tabanlı model yapımcısı ve Chimerical Reveries kurucusu Andy Acres el yapımı gölge kutuları ile izleyicileri "başka bir dünyaya göz atmaya" davet ediyor.

0 1.587

Hikaye anlatma sanatından esinlenilerek oluşturulmuş her büyüleyici model, ürkütücü ve terk edilmiş sahneleri minyatür ölçekte tasvir ediyor. Çiftlik evleri, eski tavan araları ve sisle doldurulmuş ormanlar, görebileceklerinizden yalnızca bir kaçı. Her renk gölge kutusunda boyutlara bağlı olarak titiz ayrıntılar, zengin dokular ve derin renkler barındırıyor. İzleyicilerin, ilginç, gizli ayrıntıları keşfetmesi ve kendi hikayelerini hayal etmesi  için Acres’in ürkütücü sahnelerini farklı açılardan incelemeleri mümkün.

 

Yetenekli bir illüstratör olarak arka planını kendi tasarlayan Acres, sahnelerini oluşturmaya ilk olarak çizimlerle başlamış. Daha sonra her bir öğeyi el çizimiyle tamamlamış ve şablonları oluşturmak amacıyla çizimlerinin kopyalarını oluşturmuş. Malzemeleri arasında yumuşak ahşap, pirinç vidalar, plastikler ve hatta pencereler  için gerçek cam bulunuyor. Çerçeveli gölge kutuları, antika geçiş ile açılıp kapatılabilen LED ışıklar ile aydınlatılıyor. Acre, modelleri  mükemmel olana kadar çalışmayı bırakmadığını söylüyor. Yalnızca gölge kutuları  çizimlerine tam olarak benzediğinde, tamamlandığını hissediyor. Sahnelerini bir tuval üzerine boyamak yerine neden kurmayı seçtiğini anlatırken, “Bazen bir sanatçının tasvirini daha fazla göremediğim için biraz sinir oluyordum ve böylelikle çalışmalarımı yapmaya başladım. Düz bir resimden fazlasını hak eden konuları yaratmak ve duyguları hissettirmek istedim. ” diye açıklıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.