Eğimli Yüzeyleriyle Dikkat Çeken Minimal Bir Pavyon: Fukita

Ryue Nishizawa, Japonya'da düşünme ve rahatlama için bir durma noktası yarattı. Kentin yerleşim bölgesinde ağaçlar arasında yer alan Fukita Pavyonu, kent sakinlerinin gün içinde durup doğal çevreyle samimi bir ilişki kurabilecekleri bir mekan sunmaktadır.

0 2.513
Ryue Nishizawa, Japonya’da düşünme ve rahatlama için bir durma noktası yarattı. Kentin yerleşim bölgesinde ağaçlar arasında yer alan Fukita Pavyonu, kent sakinlerinin gün içinde durup doğal çevreyle samimi bir ilişki kurabilecekleri bir mekan sunmaktadır.

Ryue Nishizawa’nın bir ağaç etrafında şekillenen ve 2 adet büyük eğimli metal plaka ve hilal şeklindeki bir oturma alanı sağlayan korunaklı bir iç hacimden oluşur. Tasarım boyunca tek bir ağaç yükselir, zemin ve çatı yüzeyleri delinir ve projenin doğayla olan yakın ilişkisini sağlar.

Düzlemler, yapının dört köşesinin her birinden birleştirilerek pavyonun kompozisyonuna ayrılmaz bir hafiflik hissi uyandırıyor.

Kaynak Designboom

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.