MIT’in Kendiliğinden Katlanan, Yüzen, Yürüyen, Yük Taşıyan Origami Robotu

MIT ve TU Munich'ten bilim adamları tarafından tasarlanan yeni bir mikro makine kendiliğinden bir araya gelebilir, çeşitli yüzeylerde yürüyebilir, yüzebilir, eşyalar taşıyabilir ve yamaçlara tırmanabilir.

MIT bilgisayar bilimi ve yapay zeka laboratuarının (CSAIL) origami tarzı botu, farklı görevleri yerine getirebildiği için farklı giysiler giydiği için “superhero” bir robot olduğunu ve geri dönüşümlü dış iskelet kullanarak yürüme, rulo yapma, yelken olma ve kayabilme eylemlerini gerçekleştiriyor.

MIT ve TU Munich’ten bilim adamları tarafından tasarlanan yeni bir mikro makine kendiliğinden bir araya gelebilir, çeşitli yüzeylerde yürüyebilir, yüzebilir, eşyalar taşıyabilir ve yamaçlara tırmanabilir. Makine sadece bir tarafında 0,31 g ve 1,6 cm ağırlığında, PVC ve küçük mıknatıslardan yapılmıştır ve asetonda bile eritilebilir.

Kendi kendini kurabilen makine bir ısıtma elemanına konulduğunda tablonun küçük mıknatısı çevresinde birkaç dakika içinde katlanabiliyor. Hareket mıknatısını etkinleştirmek için makinenin yakınına yerleştirilen elektromanyetik, bobinleri harekete geçiriyor.Metamorfozdan ilham alan bir yaklaşımla tasarlanan Primer ile MIT CSAIL, robotların yeteneklerini kelimenin tam anlamıyla değiştirip onları daha esnek hale getirmeyi amaçlıyor. Günümüzde, robotların bazı görevleri yerine getirmek üzere özel olarak tasarlanmış sabit yapılar ve parçaları vardır. Bununla birlikte, şekil değiştiren cihazları ve birçok dış iskelet sistemi, iki kat daha hızlı hareket edebiliyor. Primer bir kerede birden fazla şekilde hareket edebilir bu da işlevinin iki katına çıkarılabileceği anlamına gelir.

Kendiliğinden katlanan, yürüyen, yüzen robot  2012’den beri geliştirilmekte ve son zamanlarda Seattle, ABD’deki Robotik ve Otomasyon IEEE Uluslararası Konferansı’nda yer almaktadır.

Kaynak MIT News
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.