Su ve Minimalizmi Birleştiren Bir Otel: Hotel Mar Adentro

San José del Cabo sahilinde yer alan Hotel Mar Adentro, mimar Miguel Angel Aragonés'in ekibi tarafından inşa edilen geniş bir modern tasarım karmaşıklığıdır.

0 8.553
San José del Cabo sahilinde yer alan Hotel Mar Adentro, mimar Miguel Angel Aragonés’in ekibi tarafından inşa edilen geniş bir modern tasarım karmaşıklığıdır.

Mimarlık stüdyosu Taller Aragonés, sitenin Meksika kıyısındaki konumunu kavramsal ve mimari araçlarla korur ve otel kompleksini, çok sayıda binayı ve heykel yapıyı yansıtan sığ havuzlarla çevrili olarak tasarlar. Aragonés “Su, tüm projeyi sınırlayan bir olay” diye açıklıyor; “Su, tüm projeyle sınırlanan bir olay; tüm hacimler denize doğru açılıyor ve sırtını şehre yaslıyor.” diyor. Butik bir fabrikada kendi bölgelerine gönderilmeden önce inşa edilmiş ve yerinde monte edilen bir dizi kayan modülden oluşuyor. 47.000 metrekarelik bir alana yayılmış olan Mar Adentro, şaşırtıcı bir düzenlemeyle sınırsız okyanus manzarasına sahip çok sayıda lüks oda sunmaktadır. “Her yüzen hacim bağımsız evrenler oluşturan iç mekanlar içerir. Her oda görsel olarak bir parça deniz içerir; hiç kimse ona bakmaya karşı koyamaz.” diyor. İç mekan boyunca, mavi çevreye dikkat çeken, stil açısından minimal bir yapı sunan, sürekli olarak açık renk ve malzeme paleti kullanıldı.

Kaynak Ignant
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.