Serpentine Galerisi’nin Dev Bulut Pavilionu

Sou Fujimoto tarafından tasarlanan Serpentine Pavilion 2013, insanları yeni ve farklı şekillerde keşfetmeye teşvik eden yarı saydam bir mimariyle tasarlandı.

0 3.276
Serpentine Galerisi, Londra şehrindeki Hyde Park’ın bir parçası olan Kensington Gardens bölgesinde yer alan bir sanat galerisi. Ünlü mimarlar bu bölge için 2000 yılında geçici pavilionlar tasarlamaya başladı.

Sou Fujimoto tarafından tasarlanan Serpentine Pavilion 2013, insanları yeni ve farklı şekillerde keşfetmeye teşvik eden yarı saydam bir mimariyle tasarlandı. Kensington Gardens’ın pastoral bağlamında, sit alanını çevreleyen canlı yeşil alan, doğal ve yapay ortam şekli pavilionun tasarımı için ilham kaynağı oldu. Pavilion tasarımında ele alınan kavram geometriyle yapılandırılmış formların insanlarla kaynaşabilmesi. Şekli ve açıklığı nedeniyle bulutla benzerlik gösteren pavilion, yaklaşık 40 santimetrelik üç boyutlu bir çelik ızgara sistemiyle tasarlandı. Yarı şeffaf, düzensiz bir şekilde olan pavilion ayrıca ziyaretçilerini peyzajdan koparmadan doğayla iç içe olma imkanı da sağlıyor.

 

Kaynak ArchDaily Domus
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.