İyi Bir Komşu- 15. İstanbul Bienali Başlıyor!

16 Eylül'de 15. İstanbul Bienali kapılarını açıyor.

0 1.820

İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından düzenlenen 15. İstanbul Bienali “İyi Bir Komşu” temasıyla 16 Eylül- 12 Kasım 2017 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlıyor olacak. Elmgreen & Dragset küratörlüğünde gerçekleşecek olan bienal, ziyaretçilerini birbirine yürüme mesafesinde yer alan 6 farklı mekanda karşılayacak.

Ev ve mahalle kavramlarını pek çok açıdan ele alacak olan 15. İstanbul Bienali, bu yıl İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi bienale daha önce de ev sahipliği yapan mekanların yanı sıra Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekanlarda görülebilecek. Sergilerin yanı sıra performanslar, filmler ve konuşmalar da yer alacak. 

Bienal’in teması hakkında konuşan, Michael Elmgreen ve Ingar Dragset, “iyi bir komşu, ev kavramını farklı açılardan ele alacak: gündelik deneyimler yoluyla davranış rutinlerinin ve değerlerin oluştuğu bir alan olarak tanımlanan ev, aynı zamanda bir aidiyet — bir “kök salmışlık” — duygusunu ortaya çıkaran bir yer. Bu sergi, özel alanlarla ilişkilenen farklı yaşam tarzlarını ve içinde yaşayanlar olarak bizlerin evdeki alanları en iyi şekilde kullanma ve kişiselleştirme biçimlerimizi araştıracak. Böylece, evin nasıl da farklı kimliklere dair ipuçları barındırabileceğini ve tarih boyunca kendini ifade etmenin bir aracı olarak nasıl işlev gördüğünü inceleyecek,” dedi. 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.