Köprü Altında Gizli Bir Sanat Stüdyosu

Tasarımcı Fernando Abellanas, memleketi Valencia, İspanya'da bir köprü altına kurduğu yeni sanat stüdyosu ile mikro konut yaşamını yepyeni bir seviyeye taşıdı.

0 2.831

Tasarımcı Fernando Abellanas, memleketi Valencia, İspanya’da bir köprü altına kurduğu yeni sanat stüdyosu ile mikro konut yaşamını yepyeni bir seviyeye taşıdı.

İnanılmaz hayal gücünü kullanarak her şeyi imal edebilme yeteneğini gösteren Abellanas, köprü altında gizli bir yerde yalnız kalabileceği yeni mekanını oluşturdu. Lebrel tasarım etiketini kullanan Abellanas, köprünün somut örtüsünü bir iskelet olarak kullanarak çalışmalarına başlamış. Bir el krankı kullanarak boşlukta hareket ettirebilen platforma havada asılı duruyor. Beton duvarları ilham verici fotoğraflar ile süsleyen Abellanas, akşam saatlerinde dinlenmek için atmosferi şaşırtıcı derecede ev gibi görünen bir platformda vakit geçiriyor. Bir masa ve sandalyenin yanı sıra yorgan ve yastıkların bulunduğu mini stüdyo oldukça işlevsel. Trafiğin sesi, arka planda bir gürültüyü oluşturuyor ve bir radyo görevi görüyor.

Abellanas’ın tahta ve metalden oluşan stüdyosunun imalatı iki hafta içinde tamamlanmış. Abellanas; “Bu alanlara değer vermeye çalışan kişisel bir müdahale. Aynı zamanda yapmış olduğumuz kulübelerdeki bu sansasyonları da azaltacağını düşünüyorum ” diyor.
Abellanas, kulübenin tam yerini açıklamamayı tercih etse de, kentsel çevremizin küçük yerlerle dolu olduğunu ve bunun fark edilmeden gittiğini de açıklamalarına eklemiş. Ve şehrin yoğun temposundan sığınmak için Abellanas bu mekanları fırsat olarak görüyor; “Bu mekanları keşfedip analiz edip yaşadığımızda, bir aile yemeği sırasında, uzun bir masa örtüsü ile kaplı yuvarlak masanın altına saklandığımızdaki çocukluk döneminde yaşadığımız barış ve koruma duygularını hatırlatıyor”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.