Kuşları Şehre Döndüren Proje

Mimarlar ve grafik tasarımcılardan oluşan “Printed Nest” adlı topluluk, şehirlerde azalan kuş popülasyonunu arttırmak için modifiye edilebilen ve 3 boyutlu baskı teknolojisiyle üretilen kuş yuvaları yapıyor.

0 1.904

Açık kaynak olarak ulaşılıp tüm dünyada uygulanabilecek bir proje başlatan Printed Nest, 3 Boyutlu Baskı teknolojisiyle kuş yuvası yapıyor. Topluluk 3 boyutlu yazıcıyla ürettikleri kuş yuvalarını modelliyor ve açık kaynak dosyası olarak kullanıcılarla paylaşıyor.

Topluluk, yuvaları özellikle kentte yaşayan insanlara ulaştırmayı hedeflemiş. Bunun için kuş yuvalarını ofis, apartman gibi bilumum yapıların camlarına asılabilir olarak tasarlamışlar. 3 boyutlu yazıcıdan çıkartabileceğiniz kuş yuvalarının renkleriyle ve geometrileriyle oynayabildiğiniz gibi modifiye ettiğiniz kaynak dosyasını da başka kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz. Üretilen kuş yuvaları da Thingiverse sayfası üzerinden paylaşılıyor. Site üzerinden, yapılan yuvaları ve sonuçlarını görebileceğiniz gibi 3 boyutlu yazıcıdan çıktı almanız için gerekli .STL dosyalarını da indirebilirsiniz.

Proje kapsamında hazırlanan bir de harita mevcut. Tüm katılımcılar, harita üzerinde, kuş yuvalarını yaptıkları yerleri işaretleyebiliyorlar. Printed Nest bu sayede projenin interaktif bir şekilde kullanıcıyla buluşmasını sağlamış. 87 kuş yuvası, 20 ülkeden 65 şehirde şimdiden üretilmiş bile!

Siz de hem bu projenin bir parçası olabilir, hem de kaynak dosyalarını indirip istediğiniz gibi modifiye ederek evinizin camında kuşlara bir yuva sağlayabilirsiniz…

Proje dahilinde yapılan kuş yuvalarını buradan indirip, siz de yapabilirsiniz.

Projenin detaylarına ve hazırlanan haritaya da buradan ulaşıp, projenin bir parçası haline gelebilirsiniz.

Kaynak Kot0 .com
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.