Konsepti Dev Sekoa Ağacının Bir Simülasyonunda Yaşamak Olan Bir Gökdelen Projesi

Modernizmin, sekoaların ömrünü kısalttığını belirten gökdelen konsepti, ölmekte olan dev ve boş ağaç gövdelerinden yararlanarak tasarlanmış yenilikçi bir proje.

0 3.243

Mimari ve tasarım dergisi eVolo, 21. yüzyılın teknolojik ilerlemelerine dayanan yenilikçi tasarım üzerine araştırmalar yapan bir platform.  Ve bu dergi, 2006 yılından bu yana, dünyanın dört bir yanından gelen mimarların çarpıcı fikirlerini açığa çıkarmak ve geleceğin gökdelenlerini tasarlamak amacıyla bir  gökdelen tasarım yarışması düzenledi.

444 proje içinden seçilen proje, bir grup Güney Koreli mimar tarafından tasarlanmış  dev Sequoia Gökdeleni oldu.  Mimari konsept, ormanları yok etmede büyük etkisi bulunan  insanoğlunun  doğayı geçme arzusu konusundaki düşüncesini temelinde bulunduruyor. Tasarım,  gökyüzü  ile denge ve uyum bulmaya çalışıyor ve etkileyici sekoya ağacını kendine figür olarak baz alıyor.

 

Modernizmin, sekoaların ömrünü kısalttığını belirten konsept, ölmekte olan dev ve boş ağaç gövdelerinden yararlanmaktadır. İnsanlar için bir yaşam alanı sağlayarak, kaybedilen doğanın insan yapımı yapısı eski yerini alıyor. Mimarlar,  “Ardından, çürümüş gövdeleri birleştirmek amacıyla yapay bir eleman aktif hale geliyor. Sadece boşlukta işgal, insanlığın işgali için gereken en düşük harekettir . Proje, ziyaretçileri bu doğal güzellikler hakkında eğitmeye çalışırken bir yandan da yüksekliği 100 metreyi bulan ve tarihin yüzyıllar içinde büyük boyutlarıyla yer alan ve artık yok olmaya yüz tutmuş ağaçları arasında arasında sonsuz küçüklük hissi uyandırmaya  çalışıyor. Bu kavramsal gökdelen, dev bir sekoa ağacının ölen kabuğunun içinde yaşıyor.” diye belirtiyorlar.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.