Bambudan Gökdelenler

0 1.358

Carlos R. Gomez ve CRG Architects ekibi malzemesi bambu olan bir gökdelen fikri üzerinde çalışıyor. Proje sıra sıra, farklı boyutlarda, en yükseği 200 metre olan kuleler içeriyor. İlhamını Shangai Expo 2010’daki German-Chinese House‘dan alan projedeki her bir kule, 20 metre yüksekliğinde katmanlardan oluşuyor. Binanın temelinde bulunan hat direkleri tamamen bambudan oluşacak ve birbirlerine paslanmaz çelik ile bağlanacaklar.

Tasarımcılar gökdeleni tasarlarken doğal bambu ormanlarına bakmış, bir geniş alanlar tanımlayan bir ağ yaratmak istemişler.

İnşa ediş şeklimizi yeniden düşünelim; ormanlarımızı kesmeyi bırakıp, yeniden ormanlık alanlar yaratmaya başlasaydık. İyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız; Architect’s Village’a merhaba deyin.

Bu yılın Haziran ayında şirket, internet sitelerinden bambu gökdelen projelerinin Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri (WAF)‘nin ”Gelecek Projeleri” kategorisinde short-list finalistleri arasında olduğunu duyurdu. Proje, Londra Mimarlık Festivali kapsamında Westminster University of London’da sergilendi. Önümüzdeki süreçte, CRG ekibi projelerini uluslararası bir jüriye sunacak. Proje, kendi kategorisinde başarı elde ettikten sonra; ekip, projelerini “süper jüri”ye yeniden sunacak ve bu yılın ”Gelecek Projesi”, 6 Kasım Cuma günü WAF’ın gala yemeğinde açıklanacak.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.