Yakın Geleceğin Teknoloji Harikası Helikopteri: Bell FCX 001

0 1.198

ABD merkezli şirketin ilk konsept hava aracı olan Bell FCX 001, üç boyutlu yol haritası sunmakla birlikte, farklı uçuş durumlarına uyum sağlayabilen rotor kanatlarına, sürdürülebilir materyallerden üretilen bir gövdeye, hibrit güç sistemine ve bir yapay zekaya sahip.

Şekil değiştiren rotor kanatları, her kanadın ucunun farklı uçuş sistemleri arasında geçiş yapmasına olanak sağlamayı ve böylece verimi ve performansı maksimuma çıkartırken gürültüyü azaltmayı amaçlıyor. Helikopterde yer alan camlar gelişmiş sürdürülebilir materyallerden yapılmış ve bu camlar, görüş mesafesini ve durumsal farkındalığı artırıyor.

Helikopterde pilota yardımcı olması için artırılmış gerçeklik teknolojisi ve yardımcı pilot görevi de gören yapay zeka sistemi bulunuyor. Bu yapay zeka sistemi, tam olarak otomatik pilot işlevine sahip. Bell Helicopter firması bu hava aracının tamamen otonom, pilotsuz hava araçlarına giden yolda ilk adım olduğuna inanıyor.

Modüler zemin sistemi sayesinde koltukların yerleri istenilen şekilde değiştirilebiliyor, hatta helikopter yük taşınması gereken durumlarda istenen koltuklara sökülerek yer açılabiliyor. Tavanda bulunan LED aydınlatmanın rengi ve parlaklığı da istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Bununla birlikte helikopterde bulunan artırılmış gerçeklik sistemi; yolcuların görüntülü konuşma yapmalarına, telefonla konuşmalarına ve doküman paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.