Kağıtlarla Dünyaca Ünlü Mimariyi Yeniden Modellemek

0 3.723
Instagram’da Paperboyo olarak bilinen Londra merkezli sanatçı Rich McCor, dünyayı dolaşıyor ve ikonik yerleri kağıtlarla yeniden şekillendiriyor.

Sanatçı forced (zorlanmış) perspektif fotoğrafçılığını kağıt sanat becerileri ile birleştirerek ikonik yerlere yeni görünümler kazandırıyor. 

McCor’un macerası, İngiliz başkent simgelerinden biri olan Big Ben ile başladı ancak sonra fikri farklı bir şeyler yapmak ve kağıt kullanarak biraz daha yaratıcı bir fikirle devam ederek şekillendi. İşte o zaman, bir kol saati biçimli kâğıt hazırlayıp, kameranın objektifi ile Big Ben arasına yerleştirdi ve dünyaca ünlü bir mimari ikonun ilk  forced perspektif görüntüsünü çekti.

McCor, Saint Paul Katedrali ve Tower Bridge gibi Londra merkezli diğer bazı mimari ikonlar kullanarak bu fikri tekrarladı. Fotoğrafları oldukça popüler hale geldi ve basına ulaştı; Avrupa’nın ve Amerika’yı dolaşmaya ve ünlü simgelerinden bazılarını değiştirmeye karar verme zamanı geldi. Pisa Kulesi’ni Times Square’deki V-J Günü, Arc de Triomphe’tan Lego’ya, Las Vegas’taki Neon Müzesi’ne kadar birçok yapıyı fotoğrafladı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.