Tekerlekli Ofis

0 2.138

Portland’lı bir studyo olan LOS OSOS tarafından tasarlanan mobil çalışma ünitesi (mobile work unit MWU) yarı eğitim yarı ofis amaçlı olarak tasarlandı.

MWU adıyla anılan mobil çalışma ünitesi, yaratıcı esneklik ve inovasyonun bir göstergesi, ünite şirketin isteğine göre büyüyebilen kendi içinde kişiselleşebilen bir modül.

 

Firmanın ihtiyaçlarına göre şekillenen proje, modüler bir ofis alanı çerçevesinde geliştirilmiş. Projenin tasarımcıları, projeyi şu sözlerle anlatıyor.

” Bir tekerlekli bir treyler koyduk ve üzerine inşa etmeye başladık. Düşüncedeki bizi en çok heyecanlandıran konu, konstrüksiyonun kolon ve kirişli olması. Bu sayede duvar yükleri azaltılabildi. Polikarbonat kullanılan cephede, hem bir akustik bariyer oluşturuldu hem de ışığın mekana girmesi sağlandı.”

Portland şehir merkezinde yer alan proje Coroflot adlı şirketi mobil çalışma istasyonu. Esasında eski bir ambulans garajı olan araç, istenildiği zaman yola çıkmaya hazır.

İç mekanda, keskin ve net geometrik çizgiler ve sıcak tonlu işlenmemiş, ham malzemeler kullanılmış. Bu kadar küçük bir metrekare şaşırtıcı bir şekilde bir odaya dönüşmüş. Şeffaf cephesi ile, transparan tenli, ve minimal mobilyalarla iç mekanın hareketlendirildiği bu açık ofis mantığında çalışan hacim, doğal ışığı da içeriye kolayca alabilmekte.

İç mekandaki boşluklar, mobilyaların aksesuarların kitapların, istenildiği gibi yerleştirilmesine olanak sağlıyor.

Projeyi detaylı incelemek isteyenler için videosu;

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.