‘Plant Lamps’ Aydınlatma Serisi

0 2.164

Bitkiler, aydınlatma tasarımı için olası bir ilham kaynağı gibi görünebilir, ancak endüstriyel tasarımcı Mariana Folberg için ilham kaynağı olmanın da ötesine ulaşmış.
Mariana, “Bitkilerin estetiği, şekli ve yapısı mükemmel biçimde ve işlevsel olmaya elverişli bir biçim barındırıyor” fikriyle çalışmalarına başlamış. Hiçbir şeyin doğa kadar titizlikle tasarlanmadığını savunan Mariana, “Bu fikir, modern aydınlatmayı yeşil bitki örtüsünün güzelliği ile birleştiren ‘Plant Lamps’ serisinin ilham kaynağıydı.” diyerek sözlerini tamamlıyor.

LED ampullerle güçlendirilen akrilik yapraklar, günlük eşyalarımızı taklit eder şekilde düşünülmüş. Tek tek organik formların özünü bozmamak üzere hazırlanmışlar ve yapraklarından başlayıp saplara kadar oyulmuş damarlar ile tamamlanmışlar. Yandığında, ışık yapraklarından damarlarından geçiyor ve yumuşak bir şekilde ışık saçarak tasarımın karmaşık ayrıntılarını gösteriyor. Sonrasında kapatıldığında ise hala harika görünümlerini de koruyorlar ve modern bir heykel niteliğine geçiyorlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.