Üç Boyutlu Yazıcıyla Beton Bina Yapmak

0 2.929
Bir ev inşa etmek genellikle aylar alır, böylece pek çok insan dünya çapında karşılaşan konut krizi daha da kötüleşir. 3B baskı konusunda uzmanlaşmış bir firma olan Apis Cor, bu krizin üstesinden gelmeye, sadece 24 saatte bir 400 metrekarelik ev yazdırabilen çığır açan bir mobil 3 boyutlu yazıcı ile baş etmeye karar verdi.

Web sitesinde Apis Cor inşaat sektörünün artık ağır basabileceğini söylüyor ancak “herkes yaşayacak bir yere gelene kadar” bu endüstriyi dağıtmakta ısrar edecektir. Devrim niteliğindeki mobil 3 boyutlu yazıcı, taşınması kolaydır. Mobil yazıcıları, bir eve beton karışımı ile baskı yapmak için yalnızca bir güne ihtiyaç duysa da, şirket binalarının 175 yıl kadar dayanabileceğini söylüyor. Sadece süreçleri hızlı değil aynı zamanda çevre dostu ve ekonomiktir.

Moskova’nın yaklaşık 60 mil güneyinde bulunan Stupino’daki Apis Cor test tesisinde bulunan ev, önceden basılmış parçalarla birleştirilmek yerine bir bütün olarak basıldı..

Beyaz dekoratif sıva, küçük evin dışını bitirdikten sonra ekibin parlak renklerle boyanabilir. Evin toplamı, metrekare başına 10,134 dolar veya 275 dolar civarında.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.