Rüzgarın ve Müziğin Dansı

0 1.868
Letonya’daki tasarım stüdyosu Didzis Jaunzems Arhitektūra tarafından tasarlanan pavyon, açık havada kültürel etkinliklerin düzenlediği bir yer.

Gauja Milli Parkı’nda yer alan pavyon, sanatçıların performans sanatlarını sergilemeleri için tasarlanmıştır. Zemine hafifçe dayanan çelik bir yapıdan inşa edilmiş olan pavyon, rüzgar ve ışıkla çalışan dikey kumaş panjurlardan tasarlanmıştır. Doğa Konseri Salonu, doğayla ilgili eğitsel olayları bilim, dramaturji, müzik ve sanat alanlarında barındırması amaçlanmıştır.

Bir platformda dört noktada dinlenirken kanopi tasarımı yeryüzünde minimum etki sağlar. Çelik yapının yükseltilmiş parçaları, video veya projeksiyonlar için perde olarak kullanılabilir. Beyaz cepheleri, dönebilen panjurlu dikey kumaş şeritlerden oluşur. Bu panjurlar, rüzgarla hareket ederken ışığı filtreleyerek farklı görsel efektler oluşturur. Modüler tasarımı ile pavyonun hem büyük hem de küçük etkinlikleri barındırmasına olanak tanır; 20 kişiden oluşan tüm bir senfonik oda orkestrasına ve onların enstrümanlarına bile uyabilir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.