Shugaa Tatlı Barı

0 4.808

The Shugaa, müşterilerini oluşturduğu tabaklarla şaşırtan Thai’li şefin önderliğinde işletilen, Fransız tarzında lezzetlerin çıkarıldığı bir tatlı cafesi. Tatlı menüsünün, mekanın iç dekorasyonu ve mimarisine ilham verdiği tatlı barı, mekanda kullanılan mobilya ve kaplamaların köşeli formları şekerden ilham alınarak geliştirilmiş.

Mimarlar: Party/space/design

Lokasyon: Thailand / Tayland

Proje Yılı: 2016

Fotoğraflar: Fsections

Mekanın, iç mekan konseptinde şekerin moleküllerinden ve kristallerinden ilham alınarak malzemeler ve mobilyalar kullanıldı. Cephede de kendini gösteren poligonal enstalasyon, cam cephe sayesinde görülebiliyor ve şeker kristallerinden yola çıkılan tasarımı ortaya koyuyor.

Bunun yanında, ahşap malzeme ile kullanılan mint yeşili rengi sayesinde, sıcak ve samimi bir ortam oluşturulmuş. Tasarım ekibi, mermer tezgahlı bar ünitesini, rose gold rengindeki aksesuarlar ile kombinlenerek, tüm iç mekanda modern ve lüks bir algı yaratmayı amaçlamış.

Tatlı barının ilk katında, müşterilerin masa ve sandalye düzeninde tatlılarını yediği bir alan tasarlanmış. Bu alanda, bar arkasında özel bir teknikle oluşturulan poligonlardan oluşturulan şekilleriyle dikkat çeken duvar bulunuyor. Odaya farklı bir boyut kazandıran, bu iki kat boyunca devam eden üçgenlerden oluşan kaplama ile, rose gold kaplamalı aydınlatmalar, aynı formdaki şekilleriyle mekanda uyum yakalıyor.

İki mekanı bağlayan spiral şeklindeki merdiven, tatlı mekanının en dikkat çeken, parıldayan ögesi. Akrilik kutularla imal edilen şeker formundaki kristallerden ilham alan kutular, merdiven boyunca dönerek spiral formdaki merdivene korkuluk oluşturuyorlar. Mekanın ikonik ögesi olan merdiven ve korkuluğu oldukça dikkat çekici ve basit gibi gözüken fakat oldukça yaratıcı bir eleman haline geliyor.

Üst kata ulaşan müşteriler, özel bir alan olan sessiz bir hacime ulaşıyorlar. Burada tatlılarını, çalışırken, okurken yemek isteyen müşteriler için daha sessiz bir şekilde tasarlanan, fakat zemin kat ile aynı konseptin devam ettiği alan bulunuyor. Bunun yanında, bu alan workshop almak isteyen misafirlerin kullanımı için de düşünülmüş.


Mekandaki malzeme seçimi, konseptin iç mekan tasarımına yansıması oldukça başarılı Shugaa’ nın detay teknik çizimlerini merak edenlere;

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.