Gezen Mimar | Bansky & Warhol Sergisi

0 1.724

Amsterdam MocoMuseum’ da gerçekleşen Bansky ve Warhol sergisi, ünlü sanatçıların ikonik eserlerini ziyaretçilere sundu.

Konum: Moco MuseumHonthorststraat 20, 1071 DE AMSTERDAM

Sergi Sanatçıları : Bansky, Andy Warhol

Bansky ve Warhol’un eserlerinin yer aldığı sergide, sanatçıların ikonik eserleri, ünlenmiş baskı çalışmaları ve Bansky’nin entaslasyon çalışması yer almakta.

Sergiden görselleri incelemeden önce Bansky ve Warhol kimdir, kısaca tanıyalım.

Bansky ”10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı. Gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır.

“Gerilla artist” olarak anılan sanatçı çalışmalarında savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgılığını eleştiren mesajlar vermektedir. Banksy istediğinin iyi resimler yapmak olduğunu ve kimliğini açıklamayacağını ifade ediyor. Banksy Birleşik Krallık‘taki eserlerinin yanı sıra Filistin‘de yaptığı siyasî eserlerle de tanınıyor. Banksy aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü televizyon dizisi The Simpsons adlı çizgi dizide içinde kapitalizm eleştirisi içeren bir giriş hazırlamıştır.

Andy Warhol ”(6 Ağustos 1928 – 22 Şubat 1987), ABD’li ressam, film yapımcısı ve yayıncı. Pop art akımının en önemli temsilcilerinden kabul edilir. Seri üretimin, seri üretim nesnelerinin sıkça kullanıldığı bir sanat türünü kullanır. Sanatçı, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır. Bu radikallik aslında bir tepkidir ve çağın toplumsal olaylarıyla bir bütünlük içindedir.

Ayrıca Nico ve The Velvet Underground‘ı Andy Warhol keşfetmiştir.

Andy Warhol’un pop-art’ı, The Velvet Underground’ın bütün etkinliklerinde kendisini gösterir. Grubun vokalisti Lou Reed 80’li yılların Chuck Berry’si olarak sunulacaktı.”

Sergiden görseller;

Bansky
Warhol
Bansky
Warhol
Sergiden detaylar
Sergiden detaylar

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.