Modern Konut Tasarımı

0 4.237

Fm.x adlı mimarlık ofisi tarafından hayata geçirilen proje, proje mimarları tarafından şu sözlerle anlatılıyor.

” Şehrin karmaşası, gece gündüz çalışmalarımız ve kariyerimize odaklandığımız yaşamımızda geriye dönüp baktığımızda, mavi gökyüzünü, yeşil çimenleri, olağanüstü dağları görürüz. Bu görseller sadece çocukluk anılarımızda kalmıştır. İnsanlar temiz hava almak için şehir yaşamından uzaklaşmak istiyor, bu sebeple ev sahibinin de isteği ile şehirden uzak doğa ile iç içe bir mekan tasarladık”

Mimarlar: Fm.x Interior Design

Lokasyon: Fujian, China

Tasarım Direktörü: Xu Fu-Min

Mimari ve İç Mimari: Design Scope

Alan: 390.0 sqm

Proje Yılı: 2015

Fotoğraflar: Wu Yong-Chang

Dağ, orman, deniz ile çevrili proje lokasyonu, eşsiz bir çevre ile bütünleşmiş. Doğal ağaç ve taşların arazide bulunması, proje içerisinde de kullanılmasına olanak sağlamış. Doğal sahne ile gerçek anı birbirine karıştıran bu çevre faktörü sayesinde, şehir merkezinden bir kaç kilometre uzaklıktaki bu konutu eşsiz kılmış.

İç mekandaki tarz; sade, şık ve doğal. Ev sahiplerinin huzur içerisinde vakit geçirilebildikleri konutları, doğaya saygılı şehrin gürültüsünden uzakta yeni bir yaşam oluşturulmuş.

Projedeki ana kütle duvar, doğal taş kaplama ve projenin geri kalanında kayrak taşı, ahşap gibi doğal malzemelere yer verilmiş. Doğal mobilya tasarımlarıyla uyum sağlayan projenin sade çizgisi, sade ama sıcacık, samimi mekanı oluşturmuş.

 

Zemin, duvar kaplamalarında doğal malzemeleri tercih eden iç mekan tasarımcıları, projede sade çizginin dışına tüm proje katları boyunca çıkmamış.

Mekandaki mobilya kullanımı, az sayıda ürün ile tamamen ihtiyaca yönelik yerleşim çalışması yapılmış.

Mimari yapıdaki galeri boşluğu, geniş cam cepheli yapının tüm manzarasını görebilecek açıda, konutun merkezinde konumlandırılmış.

Projenin kat planı ve arazi planı;

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.