1969 İlk Ay Yolculuğundan İlham Alan Aydınlatma Serisi

0 2.051

Woodlabo Eagle Aydınlatma Koleksiyonu, insanları ay ve 1969’da aya götüren Apollo 8’den ilham alınarak oluşturulmuş uzay aracının gövdesini günümüzde tamamen yeni bir şey haline getiren bir tasarım serisi.
Finlandiya ve Fransız stüdyosunda işlenen huş ağacı kontrplakların her biri, Eagle ay modülünü ve Apollo 8’in kumanda modülünü temsil eden iki ilave ışıkla uzay görevinin dört aşamasını (Yörünge, İniş, Ay ve Kalkış) temsil ediyor. Tasarımcı Gaël Wuithier astronotların uzayda dolaşmasına ve aya ayak basmasına izin veren teknolojik tasarımlara gönderme yapmak amacıyla huş ağacı kontrplak ve alüminyum formlarının koleksiyonunu bir araya getirerek çalışmasını tamamlamış. Bireysel olarak, ışıklar güzel aydınlatılmış heykeller gibi duruyor ancak grup halinde düzenlenmiş olduklarında bir zamanlar insanları aya ve yıldızlara karşı duydukları ilgi gibi cazip hale gelen bir takımyıldızının veya gök cisimlerinin görünümünü andırıyor.
Woodlabo lambalarının her biri, 3000K sıcaklığında ışığının yayılmasına izin vermek için birkaç milimetrede birleştirilmiş paneller kullanılarak oluşturulmuş ve formların kabloyla asılmasıyla vurgulanmıştır. Aydınlatmaların bazılarında ise Led kullanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.