Tasarımın kalbi İstanbul’da attı

0 1.022

1477225006_design_turkey___d__l_t__reni_kazananlarT.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu yıl ilk kez gerçekleşen ve 19-23 Ekim tarihleri arasında uluslararası tasarım dünyasını buluşturan Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey 5 günde 30.000’den fazla ziyaretçi ağırladı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası, yenilikçi ürünleri, atölyeleri, tasarım dünyasının değerli isimlerini, üniversiteleri, yarışmaları ve dünyanın dört bir yanından sergileri ziyaretçilerle buluşturdu.

Tasarımın kalbi Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey süresince İstanbul’da attı!

5 günde 30.000’den fazla akademisyen, öğrenci, profesyonel ve tasarım meraklısı endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımı alanlarında Türkiye ve dünyadaki trendleri Türkiye Tasarım Haftası’nda takip etme şansını buldu.

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde, Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası/ Design Week Turkey’de tasarıma dair her şey 5 gün boyunca İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda ziyaretçilerle buluştu. Tasarımla fark yaratan Turquality firmalarının ürünleri; moda, endüstriyel tasarım ve görsel iletişim tasarımı alanlarında öncü olmuş isimlerin deneyimlerini ve trendleri paylaşacağı konuşma ve paneller, uluslararası sergiler, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sergisi ve ödül töreni, Türk ve yabancı tasarım ofisleri, tasarım alanında isim yapmış dünyanın en iyi tasarım okulları, İhracatçı birliklerinin tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün sergileri ve atölye çalışmaları Türkiye Tasarım Haftası’ndaydı.

if
if

Tasarım dünyasının değerli isimleri Türkiye Tasarım Haftası konferans ve panellerinde dinleyicilerle buluştu

Aralarında dünyaca ünlü moda tasarımcısı Hussein Chalayan, Atıl Kutoğlu, Ayşe ve Ece Ege, Zuzanna Skalska, Ezra ve Tuba Çetin, Paul Cohen, Pınar Demirdağ, David Grossman, MTD(Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı) ve moda tasarımcısı Mehtap Elaidi, moda tasarımcıları Aslı Filinta, Gül Ağış ve Zeynep Tosun, dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcı Micheal Young, Patrick Rampelotto, Finlandiyalı ayakkabı tasarımcısı Minna Parikka, tasarımcı Anthony Bannwart, Andrea Cancellato,Sara Garanty, Sauli Suomela, Gökhan Akış, ETMK Başkanı Sertaç Ersayın,ürün tasarımcısı ve yazar Chiho Sasaki ,Dr. Yasuko Takayama ve Yarosav Yakovlev gibi pek çok isim Türkiye Tasarım Haftası’nda dinleyicilerle buluştu.

Leke tutmayan gömlek, engelliler için şehir hayatını kolaylaştıran engelsiz erişim sistemi, sanal gerçeklik deneyimi ve daha pek çok yenilik Türkiye Tasarım Haftası’ndaydı!

Leke ve su tutmayan gömlek, engelliler için her kot farkında kullanılabilen engelsiz erişim sistemi, ev dışındayken uzaktan kontrol edilebilen akıllı kombi, wifi üzerinden kontrol edilebilen ev eşyaları, dar alanlar için uygun hem kanepe hem de yatak olabilen mobilya ünitesi, dünyada ilaç uygulama hataları sebebiyle yaşanan ölümleri engellemek amacıyla tasarlanan akıllı ilaç depolama ünitesi, entegre elektrik prizli koltuklar gibi daha pek çok yenilikçi ürün Türkiye Tasarım Haftası’nda büyük ilgi gören ürünler arasındaydı.

Türkiye Tasarım Haftası renkli atölyelere de ev sahipliği yaptı

Türkiye Tasarım Haftası; Patrick Rampelotto ile geri dönüş atölyesi, 3D yazıcı ve tarayıcı atölyesi, defter ve kaligrafi atölyesi gibi pek çok yaratıcı atölye çalışmasına da ev sahipliği yaptı. Tasarım kavramı çerçevesinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları Türkiye’nin farklı üniversitelerinde okuyan genç tasarımcıları ve yurtdışından davet edilen tasarım öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Farklı kültürlerden gelen genç tasarımcılar, güncel tasarım konularının işlendiği atölye çalışmalarında, tanınmış tasarımcıların önderliğinde yaratıcı tasarım fikirlerinin peşinden birlikte koştular.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sergisi Türkiye Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluştu

Türkiye Tasarım Haftası’nın açılışında T.C. Ekonomi Bakanlığı, TİM ve ETMK işbirliği ile düzenlenen, inovasyon ve markalaşma alanında Türkiye’nin en büyük ödül organizasyonlarından biri olan Design Turkey Endüstriyel Ödülleri beşinci kez sahiplerini buldu. 30’u aşkın tasarım otoritesinin yer aldığı uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilen toplam 350 endüstriyel tasarımdan 7’si Üstün Tasarım, 36’sı İyi Tasarım, 7’si ise Konsept Tasarım Ödülü almaya hak kazandı. Üstün Tasarım Ödülü’ne layık görülen 7 ürün; Ahmet Toplu’nun Karaca için tasarladığı Everest adlı çatal kaşık bıçak takımı, Nihat Duran’ın Arçelik için tasarladığı Selamlique Kapsüllü Türk Kahve Makinası, Onur Onrat’ın Arçelik için tasarladığı SBS Cosmos Flush Handle, Koray Malhan’ın Koleksiyon Mobilya için tasarladığı Oblivion adlı yaşam ve çalışma ünitesi, Giuseppe Manente ve Abramo Mion’un Koleksiyon Mobilya için tasarladığı Calder adlı modüler oturma grubu, Kunter Şekercioğlu’nun Scrikks için tasarladığı Heritage adlı dolmakalem ve roller ball kalem serisi ve Eda Yılmaz’ın Şişecam için tasarladığı Kestane Doğal Kaynak Suyu Şişesi bulunuyor.

Dünyanın dört bir yanından sergiler Türkiye Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluştu!

Pınar Demirdağ’ın Hollandalı ortağı Viola Renate ile yarattığı Paris merkezli Pınar&Viola markası altında IKEA Limited Print edition için tasarladıkları herkesi kabul etmek temalı desenlerle üretilmiş ürünlerden özel koleksiyon sergisi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en büyük tasarım festivali olan Beirut Design Week’ten özel bir ürün seçkisi, Milan Design Week 2016’da yer alan, Daniel Widrig, Alcarol, Casa Laboratoria, Code Structured Skin, Marco Stefanelli, Güterstrasse (By Christoph Steiger) ve Isaac Monte gibi isimlerin tasarımlarının yer aldığı Raw sergisi, İstanbul Moda Akademisi ve Dice Kayek işbirliği ile Türk El Sanatlarının günümüze taşındığı “İzler” sergisi, Viyana merkezli tasarımcı, sanatçı Patrick Rampelotto’nun bit pazarları ve özel koleksiyonlardan satın aldığı eşsiz metal ve plastik parçalarla tasarladığı lambalar ve farklı tasarımlarından oluşan sergisi, Almanya’dan moda ve teknolojiyi birleştiren ElektroCouture sergisi,İtalyan tasarımcı Pasquale Volpe’nin Good 50×70 adlı, küresel ısınma, çevresel kirlilik, susuzluk, çocuk ölümleri ve hayvan hakları gibi temel sosyal olgulara dikkat çeken afiş sergisi, İsveç’ten Sara Garanty’nin Colour Emotions sergisi, İsveç’ten ‘Swedish Fashion Stories’ sergisi Türkiye Tasarım Haftası’ndaydı.

İhracatçı Birlikleri Tasarım Yarışmaları Özel Ödülü’nü TAQUA deniz taksi aldı!

Engelli yolcular ve evcil hayvanlar düşünülerek Nurullah Taşkıran ve Ilgaz Karaaslan tarafından tasarlanan TAQUA deniz taksi, Türkiye Tasarım Haftası’nda çok özel bir ödül aldı!

Engelliler ve evcil hayvanlar da düşünülerek tasarlanmış, çevreci kompakt çözümüyle ve deniz ulaşımına getirdiği farklılıkla öne çıkan tasarımıyla jüri tarafından özel ödüle layık görülen TAQUA’nın tasarımcılarından Nurullah Taşkıran, İhracatçı Birlikleri Tasarım Yarışmaları Özel Ödülü’nü TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak’tan aldı.

1477224999_design_turkey_2016_kazananlar_sergisi__2_ 1477224999_beirut_design_week__2_ 1477224993_atolyeler__3_ 1477225005_dsc04829 1477225010_doreen_toutikian_beirut_design_week__2_

if

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.